В "Оскарі" запрацював перший у Східній Європі лазерний HDR-проектор з унікальним сабвуфером THOR Реклама

В "Оскарі" запрацював перший у Східній Європі лазерний HDR-проектор з унікальним сабвуфером THOR

В кінотеатрі можна дивитися 3D-фільм з однаковим комфортом в будь-якому місці залу.

Сьогодні, 13 вересня, у кінотеатрі "Оскар" (Гуллівер) відбулося офіційне відкриття оновленого залу №4 і презентація нової технологічної платформи, яка зробила зал  найвисокотехнологічнішим не тільки в Україні, але і в Східній Європі. Зокрема і завдяки технології українського виробництва.

"Ми горді тим, що наш зал, оновлений висококонтрастним лазерним HDR проектором, став першим таким залом не тільки в нашій країні, але і у всій Східній Європі. Крім картинки, ми посилили його унікальною звуковою системою. В "Оскарі" (Gulliver) у нас тепер два зали з безпрецедентним для України набором кінотехнологій. Зал №3 оснащений Dolby Atmos, D-Box, HFR, 4K і Depth Q 3D , а зал №4 - технологіями Barco Laser Flagship HDR, HFR, 4K і THOR" - розповіла співзасновник та керівний партнер мережі кінотеатрів "Оскар" Ірина Заря.

Директор з розвитку компанії "СинемаНекст-Україна" Максим Соловйов, розповів про всі технічні особливості висококонтрастного лазерного HDR проектора Barco Laser Flagship і кіносабвуфера MAG THOR, а також технології DANA solution.

Що ж на практиці це означає для глядача?

По-перше, проектор Barco Laser Flagship забезпечує, на відміну від традиційних поляризаційних 3D-систем, живе і контрастне 3D-зображення: картинка формується вже в проекторі і дивитися її можна хоч одним оком, хоч обома і тримати голову під будь-яким кутом до екрану. Таким чином, 3D-фільм можна дивитися з однаковим комфортом у будь-якому місці кінозалу.

Якість картинки реалізовано завдяки надчутливій матриці проектора, контрастності 6000:1 (втричі більше, порівняно з традиційними ксеноновими проекторами) і підтримці розширеного діапазону HDR. До речі, кінозал №4 "Оскара" отримав сертифікацію EclairColor – перший і єдиний в Україні. А значить, фільми, зняті на рівні "Валеріана і міста тисячі планет", можна побачити так, як їх задумував режисер, тільки у цьому залі.

По-друге, перша в Україні інсталяція сабвуфера MAG THOR продемонструвала, як глядач може не тільки чути, але і відчувати всім тілом звукові ефекти. Цей кіносабвуфер працює у частотному діапазоні від 18 Гц при потужності в 5000Вт. На основі цієї інсталяції в залі була реалізована і технологія DANA solution від Mag Audio: це рішення дозволяє передавати звукові ефекти 5.1/7.1 без використання процесора Dolby. До речі, і сабвуфер і технологія розроблені українською компанією: найбільший у Східній Європі виробник акустичних систем розташований в м. Біла Церква.

Побачити і почути, як працюють ці технології, можна вже зараз у залі №4 кінотеатру "Оскар" у Гуллівері.

Партнерами заходу виступили Jim Beam і Freixenet.

Наступна публікація