В одному з районів Києва оголосили карантин через сказ

В одному з районів Києва оголосили карантин через сказ

Фото: Pexels

Власникам домашніх тварин радять зробити щеплення.

На частині Оболонського району Києва був оголошений карантин – на вул.. Полярній 20-д виявили кошеня, хворе на сказ. Про це повідомили у районній адміністрації.

Карантинні обмеження стосуватимуться перетину вулиць Богатирської, Полярної, П.Калнишевського та Сім’ї Шовкоплясів. Завершиться карантин за 60 діб від останнього виявлення захворювання на сказ на цій території.Також визначено загрозливою зоною територію Оболонського району, прилеглу до зони карантинних обмежень.

Відбуваються заходи з локалізації і ліквідації захворювання.

Власникам домашніх тварин радять зробити профілактичне щеплення своїм улюбленцям.

"При укусі тварини за  можливості необхідно самостійно промити рану значною кількістю мильної води, краї рани змазати 70 - градусним спиртом або 5% розчином йоду, накласти асептичну суху пов’язку та негайно звернутися до лікаря", - наголосили в адміністрації Оболонського району.

Увага! Обережно – сказ! У зв’язку з виявленням захворювання на сказ у кошеняти, якого було знайдено в нашому районі на...

Опубліковано Оболонська РДА Субота, 29 грудня 2018 р.

У разі укусів тварин дорослим радять звертатися до клінічної лікарні №8 (вул. Юрія Кондратюка, 8), а дітям – до дитячої клінічної лікарні № 1 (вул. Богатирська, 30).

Як повідомлялося раніше, у центрі Києва хворий  пацюк покусав жінку, яка забрала його додому. Гризун не відмовлявся від їжі та води, але наступного дня помер. Спеціалісти провели необхідні тести і виявили свічення, характерне для сказу. 


Повʼязані теми:

Наступна публікація