В Мережі ширяться кадри з силовим арештом киянина за порушення карантину: поліція показала своє відео

В Мережі ширяться кадри з силовим арештом киянина за порушення карантину: поліція показала своє відео

В Мережі ширяться кадри з силовим арештом киянина за порушення карантину: поліція показала своє відео

Фото: Відділ комунікації поліції Києва

Поліцейські переконують, що чоловік провокував конфлікт, киянин шукає свідків події.

В Мережі активно поширюють відео з силовим затриманням киянина за "непокору правоохоронцям" та "порушення правил карантину". Як виявилося, конфлікт розпочався ще раніше та продовжився в управлінні.

6 квітня відео затримання однієї людини одразу кількома правоохоронцями опублікував на своїй сторінці у Facebook опублікував Вадим Мусевич. Героєм ролику виявився він сам. На його думку, поліцейські неправомірно застосували силу та затримували його цілою групою. На опублікованих кадрах справді видно, як праоохоронці (деякі з них без засобів індивідуального захисту) затримують чоловіка застосовуючи фізичну силу.

Свинособаки авакова

Опубліковано Vadym Volodymyr Musevych Понеділок, 6 квітня 2020 р.

Оскільки на відео не зафіксовано з чого саме почався конфлікт та за що затримували чоловіка, ТСН.ua спробував з'ясувати це у поліції та самого Максима Мусевича. Останній на повідомлення та спроби зв'язатися до моменту публікації так і не відповів.

У правоохоронців вдалося з'ясувати, що сталося все у Подільському районі Києва і відео, поширеному в мережі, передувала суперечка. Вони переконують - конфлікт провокував сам чоловік, кидався камінням та поводив себе не адекватно.

"Поліцейські роз’яснили громадянину, що з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року, а відтак заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку (...). Правоохоронці запропонували йому залишити заборонене для перебування місце без складання адмінпротоколу, проте останній відмовився, поводив себе агресивно, провокував конфлікт та почав чинити опір правоохоронцям. Він також погрожував поліцейським фізичною розправою та висловлювався нецензурною лайкою", - говорять в поліції.

Врешті киянина все ж доправили до Подільського управління поліції та склали два протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського,) та за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Київські правоохоронці також опублікували відео з нагрудних камер на якому видно нові епізоди перепалки, самого затримання та те, що відбувалося вже в управлінні поліції.

На минулих вихідних в Одесі патрульна поліція застосувала силу, аби затримати власника однієї з торгових точок, який нібито порушував правила карантину. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів задля протидії поширення коронавірусу запровадив карантинні заходи в країні. На території країни обмеження діють до 24 квітня. Утім, коли саме закінчиться карантин, достеменно невідомо. В уряді кажуть, що все залежатиме від рівня захворюваності на коронавірус в країні.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація