В Київраді розповіли, коли відкриють новий пішохідний міст біля арки Дружби народів

В Київраді розповіли, коли відкриють новий пішохідний міст біля арки Дружби народів

Фото: ukrfoto.net

На будівництво витратили 260 млн гривень.

До кінця весни 2019 року у Києві обіцяють відкрити новий пішохідно-велосипедний міст, який з`єднає парк ”Володимирська гірка” з аркою Дружби народів.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Спасибко, передає УНІАН.

За словами заступника мера, відкриття моста буде знаковою подією для міста і збільшить приплив туристів.

"Це буде візиткою міста Києва та одне з кращих місць для туристів. У нас є графік, затверджений замовником, який передбачає, що будівництво моста має бути завершено до Дня міста Києва (26 травня)", - повідомив він.

Окрім цього, Спасибко зазначив, що вартість будівельно-монтажних робіт щодо пішохідно-велосипедного мосту, який з`єднає парк ”Хрещатий”, входом в який служить арка Дружби народів, і парк ”Володимирська гірка”, становить 260 млн грн.

Він повідомив, що міст складається з чотирьох опор: одна опора примикає до парку "Хрещатий", друга - до парку "Володимирська гірка", а ще дві опори знаходяться близько Володимирського узвозу. "Довжина мосту 206 метрів, ширина - від 6 до 14 метрів. У місцях, де є оглядові майданчики він буде оснащений підсвічуванням", - зазначив заступник голови КМДА.

Спасибко додав, що цей міст є частиною пішохідного маршруту, який планується завершити до кінця цього року.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко назвав терміни відкриття Подільсько-Воскресенському мосту. За його словами, будівництво завершиться через півтора-два роки.

Вулиці у Києві будуть перейменовувати по-новому

Вулиці у Києві будуть перейменовувати по-новому

Повʼязані теми:

Наступна публікація