В Києві під посольством Білорусі встановили пам’ятний хрест жертвам режиму Лукашенка

В Києві під посольством Білорусі встановили пам’ятний хрест жертвам режиму Лукашенка

Під білоруським посольством у столиці з’явився стихійний меморіал.

Під посольством Білорусі у Києві українські та білоруські активісти встановили пам’ятний хрест жертвам режиму Лукашенка.

Про це розповіли 20 листопада у ТСН.16:45.

За офіційною інформацією, протягом масових протестів у Білорусі загинуло дев'ять мітингувальників. Проте реальна кількість жертв може бути більшою.

Слід зауважити, що після смерті активіста Романа Бондаренка, якого до смерті забили у дворі власного будинку,під білоруським посольством у Києві з’явився стихійний меморіал. Біля нього цілодобово чергують білоруси, які втекли від режиму Лукашенка до України.

Напередодні посольство Білорусі в Україні надіслало київській владі лист, у якому просить не допустити встановлення пам'ятного знаку перед будівлею дипмісії. Проте цей заклик залишився без уваги і замість стихійного меморіалу, відсьогодні стоятиме пам’ятний хрест.

Як повідомлялося, у Мінську 20 листопада попрощалися з 31-річним активістом Романом Бондаренком. Чоловік хотів завадити невідомим у масках познімати біло-червоні прапори, розвішані під будинком. Протестувальники впевнені, Романа до смерті забили силовики у штатському – тоді як мінська міліція стверджувала, чоловік був п’яний і дворі стався побутовий конфлікт. На лікаря швидкої, який заперечив цю версію, напередодні відкрили кримінальну справу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація