В Києві активісти прийшли під Адміністрацію президента з вимогами перед введенням воєнного стану

В Києві активісти прийшли під Адміністрацію президента з вимогами перед введенням воєнного стану

Фото: Reuters

Активісти вимагають розірвати договір про співробітництво з РФ стосовно Азовського моря.

Активісти кількох українських громадських організацій влаштували марш протесту від майдану Незалежності до Адміністрації президента та Верховної Ради.

Про це йдеться на сторінці "Національного корпусу" на Facebook.

Активісти спочатку прийшли до Адміністрації президента, де вимагали перед введенням воєнного стану скасувати "Договір між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки".

"Введення воєнного стану без розривання договору - профанація. Це дії, які покликані відкласти вибори", - заявив один із демонстрантів.

Після мітингу під Адміністрацією президента активісти рушили до Верховної Ради.

Фото: ТСН.ua

Згодом майже всі активісти "Нацкорпусу" розійшлися та пообіцяли знову зібратися біля Ради вже о 16-й годині, коли депутати голосуватимуть за введення воєного стану.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

На засіданні військового кабінету та РНБО вирішили запровадити в Україні воєнний стан на два місяці. Остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада, яка планує зібратися о 16:00 понеділка, 26 листопада.

Президент України Петро Порошенко уже заявив, що запровадження воєнного стану не є оголошенням війни, не передбачатиме мобілізації чи обмеження конституційних прав та свобод.

Пікетувальники закидали фаєрами консульство РФ у Харкові

Пікетувальники закидали фаєрами консульство РФ у Харкові

Повʼязані теми:

Наступна публікація