В Ірпені під Києвом понад 11 годин немає світла, люди обурені: що кажуть у ДТЕК

В Ірпені під Києвом понад 11 годин немає світла, люди обурені: що кажуть у ДТЕК

Фото: pixabay.com

Мешканці Київської області обурені - світла немає понад 11 годин, вони "вимагають" пояснень в ДТЕК.

У місті Ірпінь під Києвом у багатьох будинках понад 11 годин немає світла. Електропостачання вимкнули ще зранку і жодного разу не вмикали. Люди обурені та називають такі відключення "знущанням".

На сторінці ДТЕК у Facebook місцеві мешканці скаржаться - без світла неможливо працювати та навчатися віддалено. Крім того, від електропостачання постійно відключають одні й ті самі будинки.

"Шановні, ви свого графіка по відключенню та включенню дотримуватись будете? Вся країна намагається пристосуватись, та де там",

"В 10:30-19:40 в Ірпені відключення, в 19:40 дали світло на 40 хв., і знову відключення, ви як шановний ДТЕК почуваєтесь? Чому іншу сторону міста навіть не вимикали????",

"Чого тільки наші 2 будинки постійно відключають а сусідні цілими днями нє?(((",

"Ірпінь з 10:00 не має світла. ДТЕК Київські регіональні електромережі на дзвінки не реагує, скільки можна знущатися з людей? Деякі зовсім не відключають райони, деякі добу сидять без світла",

"Ірпінь! З 11:00 немає світла! Ваші гарячі лінії не відповідають!!! Пішла 11 година без світла!!! Ви знущаєтесь?!!! Коли буде світло?!!!", - пишуть обурені українці.

У "ДТЕК Київські регіональні електромережі" пояснюють, що список відключення базується на загальній потужності, яку необхідно знизити. Для того, щоб збалансувати енергосистему, відключаються лінії, які видають певну потужність. Тому по факту не завжди вдається чітке дотримання графіків.

"Ми робимо все можливе, аби стабілізаційні відключення не перевищували 4 години. Але якщо дисбаланс енергосистеми значний, цей час може збільшитись. Головне, що нам тепер варто усім запам’ятати – кожен вимкнений потужний електроприлад (пральна машина, обігрівач) – це шлях до припинення відключень", - підкреслили в ДТЕК.

Окрім того, у "ДТЕК Київські регіональні електромережі" вирішили більш детально роз'яснити цю ситуацію.

"23 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго об 11.13 були впроваджені графіки стабілізаційних відключень для 1 групи споживачів у Ірпіні. На виконання цього розпорядження частина вулиць в Ірпіні лишилась без електропостачання. Однак через перенавантаження об 15.50 сталась аварія на лінії, що живить центральний район Ірпіня. Через це, на жаль після 4 годин відключення за графіком, електропостачання для жителів цих вулиць відновити не вдалося. Наші фахівці зробили все необхідне, щоб ліквідувати аварію та відновити електропостачання в найкоротші терміни. Вже 22.40 ми відновили електропостачання цим клієнтам.

Зазначаємо, що наразі складна ситуація в енергосистемі продовжує зберігатися. І ми вимушені проводити стабілізаційні відключення на виконання розпоряджень НЕК Укренерго. Однак, також трапляються аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами, тощо), через які наші споживачі можуть бути без світла.

Якщо у клієнта після відключення за графіком не з’явилось світло в межах 4 -4,30 годин – просимо повідомляти про це через канали комунікації: Viber та Telegram бот, через наші сторінки в соцмережах Facebook", - йдеться в заяві "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Нагадаємо, по всій Україні з 20 жовтня вимушено почали вимикати електроенергію через дефіцит потужності, який виник у результаті російських обстрілів. Через ракетні удари РФ серйозно пошкоджені близько 40% загальної енергетичної інфраструктури та генерувальних потужностей. Українців закликають мінімізувати користування електроенергією від 07:00 до 23:00 години.

Знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів, можна на сайті Міністерства енергетики

Ситуація складна: українців просять максимально економити електроенергію

Ситуація складна: українців просять максимально економити електроенергію

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація