В елітному будинку міністра екології Семерака сміття не сортують, а підкидають іншим

В елітному будинку міністра екології Семерака сміття не сортують, а підкидають іншим

Фото: pixabay.com

Міністр стверджує, що стратегія утилізації відходів все ще формується.

Україна досі не має затвердженої стратегії поводження зі сміття. За словами міністра екології Остапа Семерака, наразі пишеться стратегія, якої не було 25 років.

Майже підготували - це означає, що досі немає відповіді, яким шляхом піде Україна - подальше захоронення, застаріле спалювання чи сортування. Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, невизначеність переслідує також і міністра. Семерак на робочому місті сортує сміття, проте вдома не виходить.

У Києві на вулиці Підвисоцького, 6, де у старій багатоповерхівці, згідно з декларацією, у міністра є квартира на 52 квадратних метри. Сусіди скаржаться на бруд і не пам'ятають, коли востаннє тут бачили Семерака. Частіше його зустрічають у житловому комплексі преміум-класу на Печерську, де в нього теж задекларовані елітні квадратні метри.

Місцеві мешканці навіть не завжди доносять сміття до своїх контейнерів, тому що підкидають власний мотлох у смітники іншого дому. Про сортування взагалі не йдеться, бідкається голова ОСББ.

Проте слід зазначити, що ОСББ, ЖЕК або навіть власник приватного будинку може звернутися і підписати угоду з сортувально-переробною кампанією. У столиці для цього є вибір, але загалом на 42 мільйони їх близько 100, що вкрай мало. Однак бізнес швидко підтягнеться, як тільки сортування стане масовою звичної українців.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України разом зі Львівською ОДА та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшли вирішення проблеми утилізації "львівського сміття". Поки Львівська міськрада обиратиме спосіб утилізації відходів, що утворюються в місті, сміття буде вивозитися та утилізуватися на полігонах інших міст регіону.

Україна досі не має затвердженої стратегії поводження зі сміттям

Україна досі не має затвердженої стратегії поводження зі сміттям

Повʼязані теми:

Наступна публікація