Меню на балу буде синергією української та австрійської кухні.
На гостей, які відвідають Віденський бал у Києві, чекають унікальні українські смаколики.
Шеф-кухарі балу дивуватимуть синергією української та австрійської кухні. Частина австрійської кухні буде присутня, але все буде з українських продуктів.
Серед різноманіття частувань - устриці, панське сало, холодець, зморшки, струмкова форель, тощо.
Струмкова форель – це надзвичайно цінна риба, занесена до Червоної книги. Для балу ж використають рибу, яку вирощують спеціально на Закарпатті, де створюють для неї умови близькі до природніх.
До речі, холодець – дієтичний, він зварений з м’яса півня, не курки, і в ньому немає ні грама желатину.
Організатори обіцяють і диво-десерт, який спеціально створений для Віденського балу. "Про десерт краще не розповідати, його краще - куштувати", – зазначив кондитер Валентин Штефаньо.
Десерт назвали "Євою" – бо він у формі яблука. Також буде скульптура у формі цвітіння сакури, саме зараз вона милує око гостей та жителів Закарпаття. На створення десертів пішло 15 кілограмів шоколаду.
А для тих, хто захоче більше дізнатися про бальні смаколики, створили спеціальний сайт, де кожен охочий зможе дізнатися не лише інгредієнти, а й історію страви.
Віденський бал відбудеться 21 квітня у Київській міській державній адміністрації.