"Усе було в тумані". Охоронець, який на руках виніс дівчину із затопленої Ocean Plaza, розповів про свій стан

"Усе було в тумані". Охоронець, який на руках виніс дівчину із затопленої Ocean Plaza, розповів про свій стан

Для того, щоб отримати компенсацію, треба зібрати низку документів.

Через прорив труби з окропом біля Ocean Plaza в лікарнях з опіками досі перебувають п'ятеро осіб. У "Київтеплоенерго" пообіцяли відшкодувати збитки всім потерпілим в інциденті. На компенсацію чекає й героїчний охоронець ТРЦ Микола, який на руках виносив дівчину, котра працювала в одному із магазинів торговельного центру на момент затоплення. Нині чоловік лікує опіки вдома у Маріуполі й вже витратив не одну тисячу гривень, про це у сюжеті ТСН.19:30.

Коли окропом почало заливати торговельний центр, охоронець Микола виводив людей. Чоловік розповідає, що усе сталося дуже швидко. Гарячою водою миттєво залило Ocean Plaza і відвідувачі опинилися у пастці.

"Чимало людей кричали. Ми не могли зрозуміти, звідки лунали крики. Усе було в тумані", - пригадує Микола.

Окріп на "Либідській": хто та скільки виплатить компенсації постраждалим людям і магазинам

Окріп на "Либідській": хто та скільки виплатить компенсації постраждалим людям і магазинам

Охоронець також розповідає, що під час порятунку людей він впав і одразу отримав опік руки. Крім того, у нього постраждали верхні частини стопи. Попри біль, коли побачив серед окропу дівчину, зізнається, що не роздумував ані секунди.

"Я тримав її за руку. Вона, мабуть, не зрозуміла, що то окріп. Почала кричати від болю. Я схопив її на руки і поніс", - каже чоловік.

Микола зараз лікується вдома у Маріуполі. Дівчина, яку він врятував, вже працює в Києві. Однак із журналістами спілкуватися відмовляється. Запевняє, що у неї все добре, лише несуттєво обпечена нога.

Тим часом за три дні в приміщенні Ocean Plaza наслідки інциденту ліквідували. Там працюють майже усі ескалатори, окрім тих, що з'єднують із мінус першим поверхом, а в магазинах знову чимало відвідувачів.

Разом з тим, через прорив теплотраси суттєво постраждали два ресторани на вході, під одним провалився асфальт. Ще одне провалля утворилося біля центрального входу до ТРЦ. Донедавна там був ресторан, але нині його повністю розібрали.

Представники цього закладу щодо збитків спілкуватися з ТСН відмовляються. Люди оговтуються від трагедії й ліквідують наслідки нещодавньої катастрофи. Також зачинені близько десятка крамниць, власники яких мають намір подавати на виплату компенсації.

У "Київтеплоенерго", де взяли на себе відповідальність виплатити компенсації кожному, хто отримав опіки, кажуть, що поговорять ще й із підприємцями. Аби отримати кошти, зазначають комунальники, слід звернутися за адресою, яка вказана на сайті "Київтеплоенерго".

"Сьогодні було два звернення, але це були лише дзвінки", - кажуть у компанії.

Однак, щоб отримати компенсацію, треба зібрати низку документів. Зокрема, довідки й виписки із лікарні, чеки з аптек. Окрім того, зробити лікарняний і взяти довідку з роботи, яка містить інформацію, скільки було витрачено коштів із зарплати під час лікування. Але, кажуть юристи, варто до цього переліку долучити й моральну компенсацію.

"Це ваші переживання, це психічний розлад, який викликаний панікою, коли ви потрапили в окріп. Усі особи, які вважають себе постраждалими, мають право пред'явити вимоги. Теоретично, заявником може бути громадянин, який пробув дві години у заторі через аварію. Якщо винуватець не згоден виплачувати кошти добровільно, справа буде передана до суду", - роз'яснюють фахівці.

Своєю чергою, у "Київтеплоенерго" кажуть, що моральна компенсація теж має бути підтверджена.

Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація