Українських підлітків хотіли вивезти до Росії для незаконної трансплантації органів

Українських підлітків хотіли вивезти до Росії для незаконної трансплантації органів

Фото: УНІАН

Винагорода мала становити 30 тисяч доларів.

Правоохоронці затримала трьох злочинців, які через соцмережі вербували підлітків поїхати за великі гроші до Росії та незаконно стати там донором органів.

"Сьогодні ми ліквідували канал незаконної трансплантації органів. Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками департаменту боротьби із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції провели спільну операцію і встановили групу осіб, які намагалися вивезти до Москви людей для донорства органів", - сказав прокурор Київської області Дмитро Чібісов, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, злочинці - українці, схильні до ведення асоціального способу життя. Один із них, зокрема, перебуває під слідством за грабіж.

"Наразі встановлено трьох потерпілих дітей - 14, 15, 16 років. Діти з нормальних сімей", - сказав прокурор.

Підліткам обіцяли по 30 тисяч доларів. Ще одна потерпіла - 32-річна жінка. Самі організатори злочину мали отримати близько 200 тис. доларів за підбір донорів і вивезення їх для проведення операції в Росії - вилучення 5% печінки. Хто саме був замовником, у прокуратурі не розповіли.

Нині ще тривають слідчі дії. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Україні від 2018 року почнуть пересаджувати органи від "нерідних трупів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація