В зоопарку Києва захворіла знаменита горила Тоні: як рятують його життя

В зоопарку Києва захворіла знаменита горила Тоні: як рятують його життя

Тоні привезли з Німеччини понад 20 років тому. Відтоді він - найцінніший примат столичного зоопарку.

Єдина в Україні горила захворіла: вже майже 2 тижні практично нічого не їсть, не грається і заледве покидає своє улюблене місце. Ускладнює ситуацію і вік Тоні - за людськими мірками йому більше 90 років.

Що сталося із горилою і як планують врятувати старожила - у матеріалі ТСН.19:30.

Насуплений і похмурий - горила Тоні занедужав. Закинув усі іграшки і не звертає уваги навіть на телевізор, який йому подарували 10 років тому. Відтоді це - улюблена розвага. Особливо передачі про тварин. Тоні змарнів за останні 2 тижні. Доглядачі помітили: він не може сходити до туалету. Ветеринари йому змінили раціон - тепер у нього більше фруктів та соковитих кормів. А ще - постійно дають різні пігулки, але - безрезультатно.

Тоні привезли з Німеччини понад 20 років тому. Відтоді він - найцінніший примат столичного зоопарку. Єдина горила на всю країну. Тож ветеринари обіцяють зробити усе можливе, задля його порятунку. І діяти, кажуть, треба якнайшвидше. Зібрали цілий консиліум зоологів, підключилися й закордонні колеги. І вирішили: потрібно промивати шлунок. Наркоз у такому віці може бути небезпечним, кажуть ветеринари. Тож наступні кілька днів Тоні готуватимуть до процедури.

Але зоологи певні: горила має все витримати і ще порадувати відвідувачів своєю посмішкою.

Новини України: в зоопарку Києва захворіла знаменита горила Тоні

Новини України: в зоопарку Києва захворіла знаменита горила Тоні

Нагадаємо, що на Мадагаскарі виявили найменшого в світі хамелеона. Зазначається, що довжина самця лише 14 міліметрів, він легко вміщається на кінчику пальця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація