У Києві ввели жорсткіші обмеження на час карантину. Кличко розповів про нові правила життя у столиці

У Києві ввели жорсткіші обмеження на час карантину. Кличко розповів про нові правила життя у столиці

Фото: УНІАН

Влада столиці вирішила посилити обмежувальні заходи.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, шо оскільки карантину дотримуються далеко не всі кияни та підприємства, починаючи від 23 березня, запроваджуються жорсткіші обмеження для протидії новому коронавірусу.

Про це Кличко розповів під час звернення до киян 21 березня 

Мер зазначив, що Київ консультується з владою Уханя, який вже практично поборов COVID-19. За його словами, єдиним дієвим кроком є мінімалізувати контакти між людьми.

"Ми отримали цілу книгу, вона складена на основі їх досвіду у зупиненні розповсюдження вірусу ми вивчили, проаналізували один з головних запобіжних моментів це суворе обмеження контактів між людьми та максимальна ізоляція по домівках. Оскільки від 35 до 100 осіб - коло контактів інфікованого тому вірус і розповсюджується", - сказав Кличко.

Міський голова пояснив, що саме не виконання правил змушує владу вживати жорсткіші заходи, які мають стати дієвими.

"З понеділка, 23 березня, громадський транспорт буде перевозити виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя нашого міста - це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках, а також співробітники стратегічних підприємств", - зазначив він.

Для таких людей спеціально розроблені маршрути для громадського транспорту, скористатися яким зможуть лише за спеціальною перепусткою. 

"Я звертаюсь до киян, залишатись вдома - означає залишатись вдома. Не треба влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями по вулицях Ваше здоров'я в ваших руках. Якщо ви думаєте, що загроза вірусу - це казка, подивіться, будь ласка, відео Італії, де відбувається насправді жахлива трагедія", - заявив Кличко

Окремо очільник міста наголосив, що  обмеження проїзду в громадському транспорті не стосуються пересування містом особистого транспорту, закликав перевести працівників на віддалену роботу, а центральну владу посилити конроль в аеропортах. В уряду він попросив поміщати всіх туристів які прибувають з-за кордону на двотижневу обсервацію, щоб "не отримати 35 тисяч потенційних носіїв інфекції".

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

У Києві ДСНСівці роз'яснюють правила карантину через гучномовці

У Києві ДСНСівці роз'яснюють правила карантину через гучномовці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація