У Києві військкомати почали навчальні збори, а клініки відкривають волонтерські курси

У Києві військкомати почали навчальні збори, а клініки відкривають волонтерські курси

Приватна клініка відкрила безкоштовні волонтерські курси / Фото: ТСН.ua

До військових комісаріатів приходять і військовозобов'язані, і добровольці.

До столичних військових комісаріатів приходять добровольці та військовозобов'язані, але їхню кількість службовці військкоматів називати відмовляються, повідомляє ТСН.Ранок.

Наразі для військових протиповітряної оборони у комісаріатах проводять навчальні збори, тривалі лекції, які читатимуть до кінця тижня. До комісаріатів йдуть добровольці і непризовного віку, які готові встати на захист батьківщини.

У свою чергу, одна зі столичних приватних клінік відсьогодні запроваджує курси з підготовки медичних волонтерів. Навчання будуть безкоштовними. Аби записатися достатньо подзвонити до приймальні клініки. Бажаючих навчатимуть у групах по 20 осіб. Викладатимуть, як правильно транспортувати та надавати першу медичну допомогу людям в різних умовах. У клініці зазначили, що їхні спеціалісти мають досвід таких навчань - вони готували волонтерів до проведення Євро-2012 в Україні.

Як відомо, військкомати запрацювали цими вихідними по всій Україні після заяви секретаря РНБО Андрія Парубія про загальну мобілізацію.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Добровольці збираються під стінами військкоматів

Добровольці збираються під стінами військкоматів

Повʼязані теми:

Наступна публікація