У Києві Батиєва гора руйнується і перетворюється на сміттєзвалище

У Києві Батиєва гора руйнується і перетворюється на сміттєзвалище

Гора вкривається сміттям

Тут сталось одразу кілька зсувів, які загрожують житловим будинкам

Окрім сміття та зсувів жителям Києва доводитися рятуватися ще від іншого лиха, яке активізувалось із потеплінням, — пацюків, що бігають зграями на Батиєвій горі, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також: Мешканці багатоповерхівки в Києві не сплять ночами через страх бути похованими живцем під землею

Це одна з найвідоміших гір у місті Києві. Водночас мешканці, яким пощастило тут жити, нині потерпають від ґрунтових зсувів, кучугур сміття і нашестя щурів. Хоча саме звідти відкривається один з найкрасивіших краєвидів столиці України.

Читайте також: Масштабні зсуви загрожують жителям ще 6 ділянок Києва

Останні капітальні протизсувні роботи на горі, яка входить у зону ризику, проводили кілька років тому. У 2013 році на це коштів не виділяли взагалі.

Читайте також: На дорогу до тернопільського села сповзає гора

Тим часом прорвало навіть найновіші протизсувні укріплення. Глиняна маса ледь не засипала дорогу та погнула дерева. Поки немає дощу гора зупинилася, проте за першої зливи зсувів не оминути, попереджають фахівці. Жителі лише й встигають, що латати тріщини в будинках.

Дивіться ВІДЕО: На Закарпатті сповзла в прірву дорога

Проте кияни, які із зсувним ризиком жити звикли, ніяк не змиряться з іншим: Батиєву гору та прилеглу територію скоро перетворять у сміттєзвалище. Така місцина стала розплідником для щурів, які тут виростають до величезних розмірів і бігають уже зграями.

За легендою саме цю гору як наймальовничішу ще в ХІІІ ст. для свого табору обрав хан Батий. Тепер кияни зізнаються, що про історичне минуле Батиєвої гори і не згадують, бо тріщини, сміття та пацюки — це не найкращі принади історичного місця

Кореспондент ТСН Світлана Березівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація