СБУ затримала підривників у Києві, які вимагали пів мільйона доларів США

СБУ затримала підривників у Києві, які вимагали пів мільйона доларів США

Чоловіки здійснили низку вибухів завдяки саморобним пристроям.

Служба безпеки України встановила та затримала двох організаторів серії вибухів у Києві, зокрема біля входу на станцію метро «Шулявська» та у житловому будинку на столичному Подолі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За попередньою версією слідства, учасники групи використовували саморобні вибухові пристрої. "Після першого вибуху організатори та виконавці терактів надіслали на адреси СБУ, МВС, інших державних органів та ЗМІ вимоги фінансового характеру. Зокрема, зловмисники вимагали перерахувати їм 50 біткоїнів орієнтовною вартістю $500 тисяч на електронний гаманець із зашифрованим повідомленням у вигляді QR-коду", - повідомляють у СБУ.

Правоохоронці ідентифікували причетних осіб за телефонами і їхніми автівками. "У результаті оперативники встановили двох основних виконавців – саме вони готували, закладали та приводили у дію вибухові пристрої в різних районах столиці. Проведено 15 обшуків за адресами проживання та перебування фігурантів, під час яких вилучено речові докази протиправної діяльності.", - додають правоохоронці. 

Також відомо, що для вчинення терактів зловмисники використовували різні телефони та картки операторів мобільного зв’язку, wi-fi роутери, плати та схеми передавання сигналів для приведення в дію вибухових пристроїв. Під час обшуків виявлено один мобільний телефон, у пам’яті якого збережені QR-коди аналогічні тим, які залишили на місцях вчинення вибухів. Також вилучили інший мобільний, з якого здійснювали дзвінки до інтернет-магазину для замовлення wi-fi модулів, якими оснащували вибухові пристрої.

СБУ затримала організаторів серії вибухів у Києві, які вимагали 500 тис доларів США Служба безпеки України встановила...

Опубліковано Служба безпеки України Середа, 29 липня 2020 р.

"Під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання одного із затриманих знайдено, пристрої та засоби, які використовувались у виробництві вибухового пристрою", - додають в СБУ.

Двом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченому ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Також слідчими підготовлені клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація