Обіцяють перекрити Хрещатик: інвестори банку "Аркада" мітингують під Офісом президента в центрі Києва

Обіцяють перекрити Хрещатик: інвестори банку "Аркада" мітингують під Офісом президента в центрі Києва

Фото: ArkadaNedobudovi/Facebook

Люди тримають плакати з написами: "Інвестори банку Аркада".

У понеділок, 30 листопада, окрім акції під резиденцією президента України у Конча-Заспі, вкладники банку "Аркада" у черговий раз прийшли і під стіни Офісу президента на Банковій з вимогою добудувати їхні квартири.

Як повідомляє Укрінформ, на акцію зібралися кілька десятків людей.

Зазначається, що учасники мітингу обіцяють перекрити вулицю Хрещатик та продовжити акцію під стінами КМДА. Вони вимагають, щоб влада вжила відповідні заходи для відновлення та завершення будівництва будинків усіх ЖК без доплат. 

Як повідомляв ТСН.ua, зранку 30 листопада інвестори "Аркади" також влаштували автомітинг під резиденцією президента України. До Конча-Заспи приїхали кілька десятків автомобілів. 

"Спонукати вище керівництво держави, президента України Володимира Олександровича Зеленського, вжити всіх необхідних та дієвих заходів для відновлення та завершення будівництва ВСІХ будинків всіх ЖК БЕЗ ДОПЛАТ з боку інвесторів. Спонукати мера міста Києва Віталія Володимировича Кличка та КМДА 30.11.2020 вжити необхідних дій для відновлення будівництва всіх ЖК", - таку мету мітингу опублікували вкладники на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 25 серпня правління Національного банку України ухвалило рішення віднести банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних. Згодом президенту банку "Аркада" Костянтину Паливоді Шевченківський районний суд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або можливість внесення застави у понад 21 мільйон гривень. Його підозрюють у привласненні 50 мільйонів гривень. 

Раніше суд відніс банк "Аркада" до категорії "проблемних". Своїм рішенням суд задовольнив позов Фонду гарантування вкладів про арешт головного офісу "Аркада" (площею 14,1 тис. кв м) в Києві і земельної ділянки під ним (площею 0,53 га). Суд також заборонив власнику продавати ці об'єкти, а держреєстраторам — вчиняти відповідні реєстраційні дії. 

Слідчі прокуратури підозрюють президента банку "Аркада" у привласненні 50 мільйонів гривень

Слідчі прокуратури підозрюють президента банку "Аркада" у привласненні 50 мільйонів гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація