Депутати Вишгородської ОТГ відмовляються передавати громаді майно народу

Депутати Вишгородської ОТГ відмовляються передавати громаді майно народу

Голова міста вважає, що депутати порушують закон про децентралізацію.

Депутати Вишгородської районної ради Київської області відмовляються передавати майно району громаді. Натомість придумали схему – вони віддають на баланс місту юридичні особи, а майно залишають за собою.

Подробиці - у матеріалі ТСН.19:30

Тепер місто має платити орендну плату за цю нерухомість районній раді. 22 грудня за такою процедурою місту Вишгород передали будинок дитячої творчості "Дивосвіт". Це не сподобалось містянам, які вважають, що таким чином політики хочуть зруйнувати освітній заклад.

Кілька активістів відвідали позачергову сесію, але новостворена коаліція проігнорувала їх побажання. Раніше таким чином місто отримало  лікарню і ще кілька неприбуткових організацій. Депутати райради вважають, що таким чином вони збережуть це майно. У керівництва міста інша думка: там кажуть, що районна рада хоче заробляти на майні, яке їм не належить.

"З моєї точки зору, це питання заполітизоване і накручене. Щоб вирішити, як вони будуть існувати, потрібен круглий стіл. За два тиждні це питання не вирішити", - зазначив заступник голови Вишгородської райради Олександр Дзюба.

"На прикладі "Дивосвіту" є майновий комплекс, до якого проходять сотні дітей на позашкільне навчання. Там є колектив, який займається. Цей колектив і необхідність його забезпечення районна рада хоче віддати місту, а будівлю - залишити собі. І здавати її місту, щоб ми могли там займатись", - розповів міський голова Вишгорода Олексій Момот. 

Депутати Вишгородської райради відмовляються передавати громаді майно народу

Депутати Вишгородської райради відмовляються передавати громаді майно народу

Нагадаємо, що у Києві злочинці налагодили механізм заволодіння квартирами громадян. Членами ОЗГ протягом 2018-2019 років проведено незаконну перереєстрацію прав власності на 4 квартири.

Повʼязані теми:

Наступна публікація