"Україна. Повернення своєї історії" на "1+1": унікальна голограма Ярослава Мудрого з’явилася у Софійському соборі

"Україна. Повернення своєї історії" на "1+1": унікальна голограма Ярослава Мудрого з’явилася у Софійському соборі

Фото: Прес-служба 1+1 Media

Нещодавно на телеканалі "1+1" відбулася прем’єра другої серії історичного детективу "Таємниці великих українців" від творців проєктів "Україна. Повернення своєї історії" та "Скарби нації".

У новому фільмі історичного циклу було розкрито секрети життя загадкової постаті - доньки Ярослава Мудрого, Королеві Франції Анни Київської.

Напередодні виходу фільму журналісти "ТСН" відвідали Софійський собор, де розміщений саркофаг Ярослава Мудрого. Нещодавно тут було відтворене справжнє обличчя Князя Ярослава Мудрого у вигляді 3D-голограми. Зовсім скоро ця експозиція буде доступна для відвідувачів.

Це стало можливим завдяки проєкту "Україна. Повернення своєї історії", одна з серій якого була присвячена Ярославу Мудрому.

Тоді, у 2016 році, під час знімань історичного детективу команді проєкту вдалося віднайти справжнє обличчя Князя. Адже під час пошуків дослідники дійшли висновку, що реконструкція обличчя Ярослава Мудрого, які всі знають із зображень у підручниках та пам’ятниках – хибна. Тридцять науковців: криміналістів, антропологів, археологів пів року шукали відповідей у секретному архіві Ватикану та інших сховищах у всьому світі. Врешті науковцям вдалося віднайти справжній портрет видатної постаті. І от тепер, проєкт вийшов за межі телеекранів.

"Телеканал "1+1" продовжує свою місію повернення українцям справжньої історії. Те, що відбулося в "Софії Київській" – це продовження проєкту "Україна. Повернення своєї історії". Це історія того, як наші дослідження, які були у фільмі, виходять за рамки телеефіру і стають доступні усім. Ми робим це тими засобами, які зрозумілі і цікаві вже молодій аудиторії", - каже автор проєктів "Таємниці великих українців", "Україна. Повернення своєї історії" та "Скарби нації" Акім Галімов.

Новини України: у заповіднику "Софія Київська" з’явиться голограма Ярослава Мудрого

Новини України: у заповіднику "Софія Київська" з’явиться голограма Ярослава Мудрого

Нагадаємо, у другому фільмі "Таємниці великих українців" глядачі дізналися, чому замість почесного місця на пантеоні європейських монархів, Анна була забута на тисячоліття. Сьогодні європейські історики припускають, що причиною міг стати норов української жінки, до якого не були готові у патріархальному суспільстві середньовічної Європи. З постаттю Анни Київської пов’язані таємниці, які можуть розповісти про нашу роль в історії Європи.

Фото: Прес-служба 1+1 Media
Фото: Прес-служба 1+1 Media

Наступна серія циклу документально-історичних фільмів буде присвячена визначній постаті, історію якої знає кожен українець – Роксолані. Але чи дійсно вона була такою, як зображають її у творах та фільмах – глядачі "1+1" дізнаються вже цієї неділі о 18:20.

Дивіться "Таємниці великих українців" щонеділі о 18:20 на телеканалі "1+1".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація