У суді пояснили, чому виправдали відомого догхантера Олексія Святогора

У суді пояснили, чому виправдали відомого догхантера Олексія Святогора

У суді кажуть, що в діях Святогора немає складу кримінального правопорушення за статтями, які йому інкримінували.

Шевченківський районний суд міста Києва оприлюднив заяву, у якій пояснив, чому у понеділок, 18 січня, виправдав догхантера Олексія Святогора, якому інкримінували виготовлення матеріалів, що пропагують насильство та жорстокість. 

Відповідна заява з'явилася на Facebook-сторінці суду. 

Як зазначається, Святогор брав участь у радіоефірах та в студіях телеканалів, де у всіх своїх публічних висловлюваннях пропагував фізичне знищення безпритульних тварин. Однак, як йдеться у повідомленні суду, такі висловлювання "не становлять як об’єктивної, так і суб’єктивної сторони інкримінованих йому кримінальних правопорушень".

"Під час судового розгляду судом встановлено, що Святогор О.А., крім безпосередньої участі на теле- та радіопередачах, у яких мали місце його висловлювання на запропоновані теми, будь-яких дій, пов’язаних із виготовленням відеопродукції згаданих передач, не вчиняв. Тобто, він безпосередньо не фіксував технічними засобами відповідні аудіо- та відеозаписи, не монтував їх, не записував на будь-які носії інформації та не розповсюджував їх. Зазначене вказує на те, що дії Святогора О.А. не підпадають під склад інкримінованого йому кримінального правопорушення", — розповідають у суді. 

Там додають, що у зв’язку з недоведеністю в діях Святогора складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 300 та ч. 3 ст. 300 КК України, суд його виправдав.

Нагадаємо, ім'я догхантера Святогора давно відоме київським зоозахисникам. Чоловік веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, труїв собак і писав про це у соціальних мережах. 

Вирок для докхантера: Шевченківський райсуд виправдав чоловіка, який труїв безпритульних собак

Вирок для докхантера: Шевченківський райсуд виправдав чоловіка, який труїв безпритульних собак

Повʼязані теми:

Наступна публікація