У столиці з'явилася петиція про заборону маршруток: чи зникнуть вони та на що скаржаться пасажири

У столиці з'явилася петиція про заборону маршруток: чи зникнуть вони та на що скаржаться пасажири

Фото: УНІАН

Автор петиції закликає збільшити кількість рухомого складу муніципального громадського транспорту. 

Днями на сайті Київської міської ради з’явилась петиція із закликом заборонити маршрутки у столиці та збільшити кількість рухомого складу муніципального громадського транспорту. 

На що нарікають кияни та чи зникнуть маршрутки зі столичних доріг — у сюжеті Сніданку з 1+1.

Підписало петицію майже дві тисячі людей із десяти тисяч потрібних. До кінця строку збирання голосів є ще 60 днів. 

В одному з пунктів петиції йшлося про поганий технічний стан маршруток. "Сніданок" на напередодні вже поспілкувався з пасажирами та дізнались, задоволені вони якістю послуг чин ні. Слід зауважити, що багато нарікає на бруд у салоні, поламані крісла, поганий технічний стан та відсутність ввічливості водіїв.

Важливим пунктом петиції було те, що в маршрутки зазвичай набивається дуже багато пасажирів, а під час пандемії про якусь дистанцію між ними говорити марно. Чи дезінфікують маршрутки ми не бачили, проте самі водії запевняють, що з цим усе суворо. За їхніми словами, санітарну обробку роблять і зранку, і ввечері. 

Слід зауважити, що тема маршруток для Києва не нова. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував замінити маршрутки комфортабельними автобусами.

Чи задоволені кияни маршрутками й чи можуть їх взагалі заборонити

Чи задоволені кияни маршрутками й чи можуть їх взагалі заборонити

Радник міського голови Києва Максим Бахматов розповів про кілька критеріїв для нового транспорту, який має з'явитись у містах. "Треба трансформувати маршрутки у пристойний засіб пасажирського транспорту. Це має бути безпечно, комфортно, екологічно, регулярно. Безготівково – це важливо. Ми будемо підштовхувати власників маршрутних таксі до трансформації у звичайні безпечні великі автобуси. Це буде нормальна європейська практика", - каже він.

Поки що позбутись маршруток складно. Щороку вони перевозять мільйони пасажирів і курсують за напрямками, куди великий громадський транспорт не доїжджає. 

Наразі якоїсь чіткої дати вирішення питання зі столичними маршрутками немає. Натомість є чимало проблем, через які ми постійно повертаємось до цієї теми. Приміром, ледь щотижня з'являються відео про те, в якому стані автобуси, і що з ними трапляється просто під час поїздок. Наприклад, у Мережі можна побачити, як у Дніпрі маршрутки миють просто з калюжі на узбіччі, а ще водіям частенько стає нудно під час поїздом містом, а тому вони  інколи грають в ігри. 

Чи збере петиція потрібну кількість голосів і чи зверне на неї увагу міська влада, будемо стежити.

Повʼязані теми:

Наступна публікація