У столиці стрімко зростає дитячий травматизм із настанням літніх канікул

У столиці стрімко зростає дитячий травматизм із настанням літніх канікул

Фото: fotokto.ru

Деякі види розваг дуже небезпечні для підлітків.

Початок канікул для дітей є часом послаблення батьківського контролю та можливістю для небезпечних ігор. За словами психологів, ризиковані розваги для підлітків – це спосіб продемонструвати себе і домогтися визнання ровесників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ігри зі смертю можуть відбуватися в найнесподіваніших місцях. Наприклад, днями поблизу станції метро "Лівобережна" молодий чоловік спробував вилізти на дах вагона, однак зірвався і загинув на місці. Поки слідство з'ясовує особу і мотиви людини, у метрополітені константують різке зростання кількості охочих екстримально розважитися під час студентських і школярських канікул.

Ті, що грають зі смертю: як вберегти дітей та підлітків від небезпечних для життя розваг

Ті, що грають зі смертю: як вберегти дітей та підлітків від небезпечних для життя розваг

Серед небезпечних дитячих розваг лідирують закинуті будівництва, зокрема однин із найвідоміших подібних столичних об'єктів – Подільсько-Воскресенський міст. Це улюблене місце шанувальників екстрим-селфі. На потенційно небезпечному об'єкті немає жодної охорони, але регулярно зустрічаються діти віком від 9 років. За останні п'ять місяців водії, перехожі та рибалки вже понад 70 разів повідомляли про дітей-порушників, а трьох неповнолітніх з об'єкту шпиталізували з різними травмами. П'ять разів діти не могли самотужки злізти з мосту, тому викликали собі рятувальників. На об'єкт регулярно навідується представник поліції та проводить профілактичні роботи – попереджає батьків упійманих дітей і обіцяє при повторному затриманні дитини складати адмінпротокол за за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Психологи пояснюють, що страх покалічитися у підлітків відсутній, а бажання отримати соціальний статус і визнання серед однолітків надміру сильне. Фахівці пояснюють це віковими особливостями і радять не забороняти категорично юнакам певні види діяльності – натомість варто мінімізувати вплив поганої компанії на дитини і підібрати їй таке заняття, котре б забирало весь час та енергію підлітків.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація