У "Слузі народу" назвали чотирьох кандидатів на вибори мера Києва: останнє слово за Зеленським

У "Слузі народу" назвали чотирьох кандидатів на вибори мера Києва: останнє слово за Зеленським

Фото: УНІАН

Нині у партії обговорюють, як проводитимуть партійні праймеріз.

Партія "Слуга народу" проведе внутрішні праймеріз для визначення кандидатів, які візьмуть участь у виборах мера Києва, і запропонує найбільш потенційних для затвердження президенту України Володимиру Зеленському.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу", голова однойменної партії Олександр Корнієнко, пише "Інтерфакс-Україна".

"У нас буде якийсь пул кандидатів. Там їх буде, напевно, чотири-п'ять, може бути шість. У результаті, два-три найбільш потенційних можливих претенденти потрапляють до президента і далі президент як лідер партії визначає, кому партія могла би довірити цю можливість. А партія, думаю, сприйме думку президента, поки що альтернативних ситуацій не було. Нині охочих четверо - Ткаченко, Тищенко, Дубінський і Качура", - сказав він.

За словами Корнієнка, процес організації праймеріз ще обговорюють, але вже можна говорити про його елементи.

"Може йтися про опитування фракції депутатів "Слуги народу". Причому у фракції далеко не всі члени партії, але ми вважаємо, що Київ - це важлива історія і він заслуговує на те, щоб все-таки всі народні депутати нашої фракції, монобільшості висловилися. Це перша складова. Київська міська партійна організація налічує приблизно 100 осіб... І, відповідно, ми можемо далі говорити про класичні партійні праймеріз, як у США", - додав лідер партії.

Також він наголосив, що важливим у процесі відбору претендентів є і популярність кандидатів у мери у виборців, яку відображають соцопитування, і, хоча в умовах карантину через коронавірус опитування проводять телефоном, що має високу похибку, проте "приблизне розуміння, настрій можна визначити".

Окремо Корнієнко зазначив, що голова парламентського комітету з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко, якого фракція рекомендувала на посаду міністра культури, "поки що не заявляв про самовідвід цього процесу", а намір народного депутата Олександра Качури стати мером столиці був несподіваним.

"Олександр Качура - це була така несподіванка, це був ніби кіт у мішку в цьому процесі. Ми до останнього не розуміли його плани на життя - в плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну і що далі? Виявилося, що далі - мер Києва", - зауважив він.

Водночас Корнієнко прокоментував імовірність участі у виборах головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Як потенційного кандидата його можуть розглядати. Він не порушує тих критеріїв, які у нас є, вони не сильно формалізовані, але їх розуміють усі, хто нині причетний до виборчого процесу. У нього досить високий рівень довіри, високий рівень упізнаваності, відсутні будь-які історії політичного негативного досвіду і політичного минулого, він професіонал. Під критерії він потрапляє. Чи можна вважати його новим обличчям? Напевно, ні. Але виходячи з нашої оновленої стратегії щодо місцевих виборів, коли ми переключилися від повністю нових осіб і говоримо, що нам потрібні люди можливо нові в політиці, але досвідчені в житті, які мають якийсь бекграунд. Теоретично він може брати участь у праймеріз. Чи братиме участь? Запитання до нього... Я з ним переговорів таких не проводжу поки що", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, раніше чинний мер Києва Віталій Кличко заявив, що збирається балотуватися на наступний термін. Також він розповів, які переваги має над іншими кандидатами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація