У школі на Київщині підлітки побили до струсу мозку однокласника

У школі на Київщині підлітки побили до струсу мозку однокласника

Школярі били однокласника в живіт та голову.

Струс мозку, нудота та запаморочення - до цього призвів конфлікт між п'ятикласниками, який стався в навчальному закладі Київщини під час перерви між уроками. До конфлікту долучилися батьки школярів, кожен із яких має свою точку зору щодо бійки й слухати іншу сторону вони не готові. Натомість, одне на одного вже написали заяву до поліції.

Що сталося у школі та хто є ініціатором бійки, про це у сюжеті ТСН.19:30.

У постраждалого 11-річного школяра Ігоря струс мозку, вже чотири дні він змушений пропускати заняття і лікуватися вдома. Учень розповідає, що на перерві не захотів гратися з однокласниками і ті побили його.

"Він мене хотів побити, але не зміг і тоді покликав своїх друзів. Вони накинулись і почали бити в живіт та голову", - розповідає постраждалий.

Бабуся, яка виховує хлопця, після дзвінка медсестри одразу побігла до школи. Жінка розповідає, що викликала поліцію, "швидку", і повела кривдників онука до директора. Втім, вона обурена, що ніхто так і не перепросив у нього. Батьки підлітків навіть не поцікавились його самопочуттям.

Підліткова агресія: у школі на Київщині почубилися однокласники, двоє дістали струс мозку

Підліткова агресія: у школі на Київщині почубилися однокласники, двоє дістали струс мозку

Водночас, директор школи переконаний, що конфлікт розбурхують дорослі. За його словами, помиритися між собою не можуть саме батьки, бо школярі вже й забули про інцидент.

Тим часом, інша сторона конфлікту теж написала заяву класному керівнику та до поліції через поведінку бабусі. Батьки кажуть, що жінка нібито побила їхніх дітей, один із яких також має струс мозку.

Класна керівничка школярів Тетяна каже, що між дітьми зрідка стаються словесні перепалки і навіть бійки, але ті швидко відходять. Тому, зазначає, що передусім, заспокоїтись треба батькам. У такій ситуації потрібно прислухатися не лише до своєї дитини, але й чути іншу сторону конфлікту.

"Жодних засуджень. Дітям треба допомогти навчитись реагувати на конфлікти без агресії та кулаків", - зауважує дитячий психолог.

За словами психолога Катерини Федісової, недостатньо в подібних конфліктах сказати: "хтось хороший, а хтось поганий. Потрібно вирішити і найголовніше - зробити так, щоб наступного разу він не повторився". Втім, найголовніше, зауважує психолог, батьки мають власним прикладом показувати, що будь-які суперечки можна вирішити без агресії.

Кореспондентка ТСН Алла Хоцянівська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація