У селі на Київщині виявили дві вантажівки із львівським сміттям

Один із водіїв авто вже встиг розвантажити відходи. 

Сьогодні, 13 травня, о шостій годині ранку в селі Завалівка, що на Київщині, під час патрулювання інспектор групи реагування патрульної поліції виявив на території колишнього дитячого табору два вантажні автомобілі з відходами.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Київській області.

З'ясувалося, що обидва водії зі Львівщини, один з яких вже встиг розвантажити сміття.

Зазначається, що наразі автомобілі з відходами перебувають під наглядом поліцейських, вирішується питання про накладання на них арешту.

Працівники поліції з'ясовують всі обставини події та проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття.

За цим фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Тарасівському сміттєзвалищі під Києвом у великих дозах почав виділятися метан. Комунальні служби встановили спеціальні труби для виходу біологічного газу, однак будь-який недопалок або іскра може призвести до біди, адже ні охорони, ні належних для зберігання газу закритих резервуарів на полігоні немає.

Занедбане сміттєзвалище під Києвом будь-якої миті може злетіти в повітря

Занедбане сміттєзвалище під Києвом будь-якої миті може злетіти в повітря

Повʼязані теми:

Наступна публікація