У Раді зареєстрували законопроєкт про позачергові вибори мера Києва. Текст документа

У Раді зареєстрували законопроєкт про позачергові вибори мера Києва. Текст документа

Фото: Київська міська рада

Голосування може відбутися 8 грудня.

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ".

Зокрема, у прикінцевих та перехідних положеннях ідеться про проведення дострокових виборів міського голови Києва, які можуть бути призначені на 8 грудня 2019 року.

"Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України призначити позачергові вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на неділю, 8 грудня 2019 року, та провести їх у порядку, визначеному законом України "Про місцеві вибори" з урахуванням особливостей, визначених цим законом", - ідеться в проєкті.

Документ також передбачає розділення посад голови КМДА та мера столиці. Нині вони об'єднані. В новому законопроєкті вказано, що голова КМДА не має права суміщати будь-які інші посади.

Раніше повідомлялося, що нардепи від "Слуги народу" готують законопроєкти, якими хочуть скасувати в Україні посади голів районних, міських та обласних державних адміністрацій. Зокрема, в столиці може зникнути посада голови КМДА (на цю посаду призначає президент), а може залишитися лише виборна посада міського голови.

Кличко оголосив консультації щодо розпуску Київради 8-го скликання

Кличко оголосив консультації щодо розпуску Київради 8-го скликання

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація