У повітрі Києва різко зросла кількість шкідливих домішок

У повітрі Києва різко зросла кількість шкідливих домішок

Фото: УНІАН

З огляду на прогноз погоди, чекати на покращення не варто.

У Києві 4-6 квітня помітно збільшився вміст шкідливих домішок в повітрі - формальдегіду, діоксиду азоту та діоксиду сірки.

Про це йдеться у щотижневій інформації Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського про стан забруднення атмосферного повітря у столиці.

За даними спостережень, від 31 березня до 6 квітня у повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислих речовин – у 1,0-1,6 рази на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, вулиці Каунаській;
  • діоксиду сірки – у 2,1-2,7 рази на площах Бессарабській, Деміївській, проспекті Перемоги (поблизу метро Святошин), вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка; у 1,4-1,9 рази – на усіх інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.;
  • діоксиду азоту – у 4,9-5,6 рази на проспекті Перемоги, вулицях Інженера Бородіна, Скляренка, Бессарабській і Деміївській площах; у 3,2-3,9 рази – на вулиці Каунаській та Оболонському проспекті; у 2,4-2,9 рази – на усіх інших постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось; формальдегіду – у 3,0-3,1 рази на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, вулиці Скляренка, бульварі Вацлава Гавела; у 1,1-2,9 рази – на усіх інших постах міста.

"Порівняно з попереднім тижнем, у повітрі міста вміст формальдегіду, діоксиду азоту та діоксиду сірки дещо підвищився (більш помітно - 4 та 6 квітня), оксиду вуглецю та завислих речовин - не змінився", - зазначили у обсерваторії.

Зазначається, що з огляду на прогнози погоди найближчі дні, метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у атмосфері.

Нагадаємо, площа пожежі у Чорнобильській зоні відчуження через вітер  7 квітня збільшилася до 35 гектарів. Її намагаються загасити вже четвертий день. Рятувальники заспокоюють, що радіаційний фон у  Києві та області в межах норми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація