У парку Партизанської слави зрізали огорожу та гойдалки приватного екопростору: що кажуть у КМДА

У парку Партизанської слави зрізали огорожу та гойдалки приватного екопростору: що кажуть у КМДА

Про намір демонтажу міська влада власників не повідомила.

У Парку партизанської слави, що у Києві, комунальники зрізали огорожу та гойдалки приватного екопростору. Водночас власники бізнесу кажуть, що їхнє майно вилучили незаконно. А у міськвладі твердять, що підприємці мали порушення благоустрою. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Микола Король обходить місцями спорожнілу територію свого екопарку, де ще тиждень тому були дерев’яні гойдалки.

"Їх спиляли, хоча можна ж було викрутити. Вони вже не підлягають відновленню. Зараз ми оцінюємо збитки для того, щоб висунути якісь претензії", - говорить він.

Комунальники демонтували паркан та вісім гойдалок. На відповідні роботи мали припис, але й про демонтаж міська влада не повідомила.

У парку Партизанської слави комунальники зрізали огорожу та гойдалки приватного екопростору

У парку Партизанської слави комунальники зрізали огорожу та гойдалки приватного екопростору

"Є небезпідставне припущення, що це можуть бути наші потенційні конкуренти, які насправді комунальники, і у яких гойдалки радянського зразка", - говорить Микола Король.

Приватний парк не працював з нового року. Дозвільних документів не було, адже інвестиційний конкурс ще триває. До того тут було до 100 тисяч відвідувачів щосезону.

Однак серед місцевих є й ті, кому не подобається діяльність екопростору. 

"Те, що вони це роблять, це шкодить як мінімум трав’яному настилу, а це вже частина/елемент екосистеми регіонального ландшафтного парку", - зазначив активіст Юрій Пивоваренко.

У КМДА обіцяють повернути вилучене майно. А гойдалки демонтували, бо вони нібито порушували правила благоустрою столиці. 

Найближчим часом спеціальна комісія має вирішити долю парку - чи давати власникам новий дозвіл на діяльність. До того часу заклад буде зачинений.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація