У оновленому Будинку профспілок не буде розважальних закладів

У оновленому Будинку профспілок не буде розважальних закладів

Сьогодні відкрили фасад оновленої будівлі.

Нове обличчя Будинку профспілок у столиці. Після чотирирічної реконструкції у Києві відкрили оновлений фасад будівлі, йдеться у ТСН.16:45.

У лютому 2014-го під час кривавих протистоянь споруда вигоріла майже вщент.

Без жодних анонсів сьогодні вранці з Будинку профспілок почали знімати завісу. Біла плитка, новенькі вікна. І жодних натяків на пожежу чотирирічної давнини.

Навіть за чотири роки й досі не відомо скільки всередині під час пожежі загинуло людей. Так само і досі триває розслідування - хто підпалив будівлю. За деякими даними - це були правоохоронці, які хотіли викурити активістів.

У Києві демонтують фасад будівлі Будинку профспілок

Підписуйтеся на сторінку ТСН Live та приєднуйтеся до нашого стріму з центра Києва, де выдкривають фасад Будинку профспілок.

Опубліковано ТСН Live 30 травня 2018 р.

Реконструкція не раз опинялася у центрі скандалів. І по суті сьогоднішнє оновлення - результат боротьби, в першу чергу, активістів. Вони завадили тут відкрити кафе російської мережі, згодом влаштували бунт через незаконну надбудову. Остання акція відбулася знову ж через спробу відкрити кафе - у стилі подій Майдану. На місці, де загинули майданівці, заклад пропонував пити та їсти у тому ж антуражі. Зрештою власників і сам заклад виселили силою.

Тепер буде без жодних розважальних закладів - обіцяє і столична влада, і інвестори. Лише офісні приміщення. Частину займуть, як і раніше, профспілкові організації. Частину - забудовник і його фірма. А ще з'явиться музей Революції Гідності.

У середині ще тривають будівельні роботи. Більше всього часу зайняло саме укріплення міжповерхових перекриттів, які фактично знищив вогонь. Ще одна невід'ємна частина Будинку профспілок - електронний годинник. Він, як і раніше, буде на даху будівлі. Повноцінне її відкриття заплановане до Дня Незалежності.

Кореспонденти ТСН Іван Гребенюк та Ольга Нескородяна

У Києві відкрили оновлений фасад Будинку профспілок

У Києві відкрили оновлений фасад Будинку профспілок

Повʼязані теми:

Наступна публікація