У недобудові біля Софії Київської демонтують незаконні поверхи: фото

Найближчим часом мешканцям сусідніх будинків доведеться набратися терпіння та дочекатися кінця демонтажу недобудови по вул. Олеся Гончара 17-23.

У Києві найближчим часом розпочнеться демонтаж скандальної недобудови по вулиці Олеся Гончара, проблеми з якою тривають протягом 12 років.

Тож найближчим часом мешканцям сусідніх будинків доведеться набратися терпіння та дочекатися кінця демонтажу недобудови по вул. Олеся Гончара 17-23.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Нарешті 12-річна історія з недобудовою на вулиці Гончара доходить до логічного завершення. Разом з активістами та небайдужим громадянам міська влада підписала меморандум з новими власниками будівлі про демонтаж останніх поверхів до дозволеної граничної відмітки висотності", – розповів в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, дозвіл на порушення благоустрою вже отримано. 

"Будь-яке будівництво має відбуватись відповідно до норм і правил. Особливо це стосується центральної історичної зони та буферної зони Національного заповідника "Софії Київської", що знаходиться під постійним наглядом ЮНЕСКО. Це позиція міста та особисто мера Віталія Кличка", – додав Мондриївський.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація внесла до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини "тарілку" на Либідській

Повʼязані теми:

Наступна публікація