У НАБУ пояснили, чому прийшли із обшуками до Окружного адмінсуду столиці

У НАБУ пояснили, чому прийшли із обшуками до Окружного адмінсуду столиці

Фото: Окружний адміністративний суд Києва

Обшуки почалися від ранку.

Від ранку 26 травня детективи НАБУ проводять слідчі дії (обшуки) за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) та в приміщеннях цього суду.

Про це йдеться у повідомленні бюро.

Зазначається, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення голови суду. 

Розслідування за фактом незаконного збагачення судді Вовка було розпочато детективами НАБУ 9 грудня 2016 року.

"Будь-які заяви про можливий зв'язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника Директора Національного бюро Гізо Углави, є відверто спекулятивними та не мають підтвердження", - наголосили в НАБУ.

Загалом, починаючи з грудня 2015 в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем у яких виступало НАБУ.

Нагадаємо, до Окружного адмінсуду Києва прийшли з обшуками. У суді від 7 ранку відбуваються обшуки, які проводять люди, зі схожими нашивками як у НАБУ, які себе не називають.

Суддя Санін повідомив із посиланням на суддю Євгенія Аблова, що такі дії пов'язані з тим, що суд розглядає дві справи проти НАБУ. Зазначається, що суддя Аблов вчора був на допиті в НАБУ (як свідок) і підтвердив в протоколі допиту факт втручання НАБУ в судовий процес щодо розгляду справ, де стороною є НАБУ. Нікому ніяких офіційних документів люди з нашивками НАБУ не показували.

Згодом зясувалося, що обшукують не лише приміщення Окружного адмінсуду Києва, але й квартиру голови суду Павла Вовка.  Вовк наразі відсутній на робочому місці в суді і не виходить на зв'язок. Востаннє голова суду був на роботі вчора, 25 травня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація