У МВС представили нового очільника поліції Києва та перелічили виклики у його роботі

У МВС представили нового очільника поліції Києва та перелічили виклики у його роботі

Фото: МВС

Головним завданням Вигівського є забезпечення безпеки у Києві під час Дня Незалежності.

Очільник МВС Денис Монастирський 11 серпня представив нового начальника ГУ Національної поліції у місті Києві, яким став полковник поліції Іван Вигівський. До цього він очолював поліцію Полтавської області. 

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Голова МВС заявив, що від нового очільника київської поліції очікує посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, а особливо напередодні 30-ї річниці незалежності України. 

"Це перший виклик, який чекає на вас і на нас всіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята", - сказав Денис Монастирський. 

Крім того, міністр внутрішніх справ наголосив, що питання боротьби із злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва. Йдеться про розбої, крадіжки авто. За його словами, він очікує, що ухвалені законодавчі акти щодо протидії викраденню транспортних засобів, будуть чітко реалізовані на практиці. А також, він очікує, що буде оперативна реакція поліції на кожне звернення киян.

Денис Монастирський також сказав, що важливо, аби столична поліція особливу увагу приділяла і дрібним, побутовим злочинам. 

"Для пересічного киянина викрадення у дитини велосипеда буде більш важливим і вагомим, ніж питання, яке помічається на рівні Головного управління. На це я спрямовую вас як керівника поліції і всю команду, яка буде працювати. Акцентую вашу увагу, що питання протидії корупції буде пріоритетом моєї роботи. Жодного потурання до людей, які будуть займатися корупційними схемами, не буде ні від мене, ні від очільника НПУ, ні від очільника поліції Києва", - заявив він. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко сказав, що Вигівський повинен звернути увагу на подолання проблем незаконного будівництва, рейдерства, майнові злочини та крадіжки.

 "Хотів би звернути увагу на залізничний вокзал, центральні вулиці Києва, метрополітен: тисячі туристів, які знаходяться там, мають бути у безпеці. Зосередьте зусилля на цьому в першу чергу на ці свята, які ми будемо відзначати від 16 до 25 серпня", - сказав Клименко.

Своєю чергою, Іван Вигівський висловив подяку за можливість керувати таким великим підрозділом. І заявив, що пріоритетними у його діяльності залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці, на яку, за його словами, повинні рівнятися всі регіони.

"Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані", - зазначив новопризначений керівник поліції Києва. 

Наприкінець Монастирський подякував Андрієві Крищенку за понад 5 років роботи та висловив сподівання, що її кращі традиції і принципи перейдуть до нового керівництва.

"Хочу подякувати колективу за всі ці роки, ми жили і починали працювати на такому зломі, і ми впоралися із ситуацією. Колектив справиться зі всіма викликами, тому бажаю успіхів особовому складу, бажаю успіхів керівнику поліції Києва. Всього найкращого", - підсумував ексголова Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

Як повідомлялося, вранці 11 серпня Андрій Крищенко підтвердив чутки про своє звільнення.

Згодом сам Крищенко повідомив, що Іван Вигівський призначений новим очільником Нацполіції Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація