У МОН відреагували на жорстоке побиття фізкультурника у київському ліцеї

У МОН відреагували на жорстоке побиття фізкультурника у київському ліцеї

Фото: ТСН.ua

Там просять Авакова взяти ситуацію на особистий контроль.

МОН та його очільниця Лілія Гриневич засудили "безпрецедентний прояв насильства", який стався в київському ліцеї №157, де один з батьків побив учителя фізкультури.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки.

У зв’язку з цим відомство звернулося до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, аби він взяв розслідування цієї справи під особистий контроль.

За словами т.в.о. міністра освіти і науки Павла Хобзея, ця ситуація не має виправдання, і нападник  має понести справедливе покарання.

Він додав, що постраждалий учитель в лікарні – йому завдані серйозні ушкодження. Проте оскільки це сталося на очах у дітей, вони також зазнали важкої психологічної травми.

"Тому ми закликаємо педагогічний колектив, психологів та батьківську спільноту ліцею об’єднатися, разом подбати про дітей та обговорити, як уникнути подібних ситуацій в майбутньому", – зауважив Хобзей.

У листі, яким МОН звернулося до Міністра внутрішніх справ, йдеться про те, що безпека всіх учасників навчального процесу – вчителів, батьків та школярів – є обов’язковою передумовою успішного отримання освіти.

"Школа – один із основних фундаментів нашої держави, тому за жодних обставин ми не можемо допустити, щоб на її території, з вчителями, які є серцем шкільної освіти, на очах у дітей, яким ми мусимо передати цінності взаємоповаги та цивілізованого співжиття, чинилося насильство та знущання", – зазначається у листі.

МОН також наголошує, що "покарання винного та рішуче засудження з боку держави подібних насильницьких дій є необхідним для захисту та розвитку як українського вчительства, так і школярів, які в майбутньому розбудовуватимуть нашу країну".

Як повідомлялося, в Оболонському районі столиці батько одного зі школярів відгамселив вчителя фізкультури. Сталося все серед білого дня на шкільному подвір’ї. Згодом підозрюваний, якого почали розшукувати правоохоронці, сам прийшов до поліції разом зі своїм адвокатом. Учитель фізкультури Ігор Матвієнко продовжує лікування у медзакладі. Хоч сам він не дуже хоче, щоб його побачили учні у жахливому стані, однак рідні вчителя надали ТСН ексклюзивні фото, зроблені одразу після бійки. "Він здоровий дядько, мене підняв, гупнув о спину. Тоді я втратив трошки свідомість на деякий час, збилось дихання", - розповів учитель Ігор Матвієнко. Його стан коментують лікарі. "Встановлено діагноз: cтрус головного мозку, загальна травма грудної клітки, забій грудної клітки, забій легень", - розповів завідувач відділення політравми лікарні швидкої медичної допомоги Віктор Дорош.

Чоловіку, який побив вчителя фізкультури, обрали запобіжний захід

Чоловіку, який побив вчителя фізкультури, обрали запобіжний захід

Повʼязані теми:

Наступна публікація