У Мережі розгорівся скандал через відео із затриманням групи киян спецпризначенцями

У Мережі розгорівся скандал через відео із затриманням групи киян спецпризначенцями

Кожна сторона висловлює свою позицію

У соцмережах з'явилося відео затримання спецпризначенцями групи киян, які блокували будівництво, йдеться в ТСН.Ранок.

Поліцейські вибігають з автобуса, змушують вимкнути телефони та затримують людей. Усе відбувалося у центрі міста, біля будівництва багатоповерхівки.

На кадрах до затримання люди розповідають, що вийшли у аптеку або вигуляти тварин, побачили, що будівництво, яке вони вважають незаконним, триває, і вирішили поширити це в мережу.

Але раптово з'явилися добре екіпіровані спецпризначенці, заблокували прохід, на підвищених тонах зверталися на "ти", вимагали вимкнути телефони та затягнули людей у свій автобус.

У Києві поблизу будівництва багатоповерхівки спецпризначенці затримали групу людей

У Києві поблизу будівництва багатоповерхівки спецпризначенці затримали групу людей

У поліції на ці кадри вже відреагували. І заявляють, що затримали не пересічних перехожих, а учасників незаконного у часи карантину мітингу. Активісти протестували проти новобудови і блокували в'їзд техніки на територію робіт. Патрульні попередили місцевих про порушення правил карантину, але вони не розійшлися, тоді, зазначають, викликали підкріплення. На кількох затриманих склали протокол.

«Попри законні вимоги поліцейських припинити порушення, група невідомих ігнорувала попередження поліції. У результаті правоохоронці доставили до Печерського управління поліції сім найбільш активних учасників -  чотири чоловіки та три жінки», - повідомили в поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація