У Лук’янівському СІЗО запрацювали платні камери за 2000 гривень на добу (фото)

Отримані кошти будуть направляти на утримання безкоштовних камер

У Київському слідчому ізоляторі запрацювали чотири платні камери з поліпшеними умовами розміщення.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на сторінці у Facebook.

«Сьогодні запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення в українських слідчих ізоляторах. Першим упорався Київський СІЗО – запрацювали 4 камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решта українських СІЗО підтягнеться трохи згодом. Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн за добу, 8 000 грн за тиждень та 12 000 грн за місяць», - поінформував Малюська.

Він додав, що для зручності наступного тижня забезпечать можливість оплати онлайн на сайті «Онлайн будинок юстиції».

За словами міністра, отримані кошти СІЗО спрямовуватимуть на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами.

Міністр юстиції Денис Малюська відвідав колонію на Житомирщині з неочікуваною перевіркою

Міністр юстиції Денис Малюська відвідав колонію на Житомирщині з неочікуваною перевіркою

Він наголосив це це в жодному разі не є "ВІП-камерами", а ініціатива запровадження платних камер має дві ключові цілі: "Прибрати корупцію (замість хабаря гроші за ліпшу камеру будуть йти офіційно у бюджетний спецфонд) та  знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів – зараз бюджетних коштів не вистачає, а вимагати додаткових коштів платників податків ми не хочемо", - зазначив міністр.

Повʼязані теми:

Наступна публікація