У Лук'янівському СІЗО в Києві хочуть відкрити платні камери для жінок

У Лук'янівському СІЗО в Києві хочуть відкрити платні камери для жінок

Фото: Facebook/Денис Малюська

Поки що слідчі ізолятори переповнені.

Міністерство юстиції України планує відкрити у платні камери з поліпшеними побутовими умовами для жінок Київському слідчому ізоляторі.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає Укрінформ.

"У нас немає платних камер у жіночому корпусі. Наразі послуга доступна тільки для чоловіків... Якщо чесно, моя думка, що хоча б одну або дві камери ми б мали запровадити. Коли ми запускали в чоловічому корпусі (Київського СІЗО — ред.) цей проєкт, був карантин, було перенаповнення слідчого ізолятора і жіночий корпус був перенаповнений, не було куди відселити ув’язнених, щоб зробити платні камери. Зараз підуть етапи після вироків суду, засуджені будуть від'їжджати до місць вже виконання покарань, до в’язниць, ми звільнимо місце і я думаю, що нам потрібно в Київському СІЗО точно хоча б одну камеру таку передбачити", - сказала Висоцька.

Заступниця міністра каже: проєкт платних послуг з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах України "дає поле для експериментів".

Висоцька додала, що коли їй прозвітують про наповнення жіночого корпусу Київського СІЗО і поінформують, наприклад, "що є двомісна камера у жіночому корпусі, яку можна розселити і зробити там обладнання для платної послуги, то я думаю, що це буде доцільно і підтримано".

"Але питання, що ми ремонтуємо за поточні кошти платні камери, а спецфонд використовуємо виключно за цільовим призначенням — це ремонти безкоштовних камер. Тобто я не можу ці кошти взяти для того, щоб обладнати платні камери", - пояснила Висоцька.

Водночас вона звернула увагу, що жіночий корпус Київського СІЗО новіший за інші корпуси і умови в ньому кращі, ніж у звичайних корпусах для чоловіків, відповідно, для оформлення платних камер для жінок треба буде провести косметичний ремонт і придбати побутову техніку.

Нагадаємо, станом на 1 липня за користування платними камерами у СІЗО затримані заплатили майже 183 тисячі гривень. На сьогодні такі камери відкриті у 15 слідчих ізоляторах. Найбільше коштів отримав Київський слідчий ізолятор - 140 тис. грн.

У Київському СІЗО з'явилися платні камери з покращеними умовами

У Київському СІЗО з'явилися платні камери з покращеними умовами

Повʼязані теми:

Наступна публікація