У лікарнях Києва перебувають пів тисячі хворих на COVID-19, зокрема 92 пацієнти у тяжкому стані

У лікарнях Києва перебувають пів тисячі хворих на COVID-19, зокрема 92 пацієнти у тяжкому стані

У столиці збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації.

У лікарнях Києва перебувають 499 хворих на COVID-19, з них 92 - у тяжкому стані.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу.

За його словами, у столиці збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації.

"Сьогодні в стаціонарах медзакладів столиці перебувають 499 хворих на COVID-19. У тому числі 18 дітей, 92 пацієнти - у важкому стані, вісім – під апаратами ШВЛ. Із підозрою на коронавірус в лікарнях - 51 киянин. А хворих на пневмонію тільки минулої доби госпіталізували 99. Всього у лікарнях таких пацієнтів майже 700", - сказав Кличко.

Він зазначив, на сьогодні лікарні першої хвилі фактично функціонують як інфекційні госпіталі. Готові вже приймати хворих на COVID-19 і лікарні другої хвилі. Вони забезпечені медикаментами, мають все необхідне для лікування таких пацієнтів обладнання.

Кличко вкотре наголосив, що те, чи повернеться Київ до суворих обмежень, багато в чому залежить від самих жителів міста.

"Елементарні правила мають стати звичкою. Бо ми, на жаль, живемо в новій реальності. Не тільки Україна. Не складно користуватися захисною маскою, часто мити руки та обробляти їх антисептиком, дотримуватися соціальної дистанції. Пам'ятайте про це!" - наголосив Кличко.

Нагадаємо, столиця залишається в жовтій зоні епідеміологічної небезпеки. Кількість хворих у Києві збільшилась за минулу добу на 156 людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація