У КМДА повідомили, чи готова столиця послабити карантин і відкрити кав’ярні

У КМДА повідомили, чи готова столиця послабити карантин і відкрити кав’ярні

Фото: УНІАН

Заклади харчування у Києві можуть приймати відвідувачів лише на літніх майданчиках.

Київ станом на 9 червня через великий показник захворюваності на новий коронавірус COVID-19 не може перейти на наступний етап послаблення карантину. Відповідно, кав'ярні, ресторани та басейни також поки не можуть повноцінно запрацювати.

Про це повідомив радник мера Києва, секретар штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко у Facebook.

Він пояснив, що Київ поки не відповідає одному з критеріїв МОЗ - це перевищення рівня інцидентності, який не повинен бути більшим, аніж 12 осіб на 100 тисяч населення. Наразі у столиці цей показник становить 15,23 ос./100 тис. населення.

"Ще у 33 мешканців столиці за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на COVID-19. І хоч цей показник є меншим від минулих, показник інцидентності, встановлений Кабміном, складає 15,23 ос./100 тис. населення. Це означає, що столиця не може перейти на наступні етапи послаблень протиепідемічних заходів", - сказано у повідомленні.

Як відомо, від 5 червня в областях, де показники відповідать визначеним МОЗ межам, перейшли до наступного етапу послаблень протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, у Києві за минулу добу найбільше випадків захворювання на коронавірус виявили в Святошинському районі - 7, по 5 випадків - в Оболонському та Подільському. Загалом, від початку епідемії занедужали - 3 523 осіб.

Спалах коронавірусу зафіксували у дитсадку в Броварах: першою занедужала вихователька

Спалах коронавірусу зафіксували у дитсадку в Броварах: першою занедужала вихователька

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація