У КМДА попередньо визначилися із сумою грошей, яку виділятимуть пільговикам на проїзд

У КМДА попередньо визначилися із сумою грошей, яку виділятимуть пільговикам на проїзд

Фото: УНІАН

Монетизацію пільг мають впровадити в усій Україні.

У Києві готуються запровадити монетизацію безоплатних поїздок громадським пасажирським транспортом для пільгових категорій. Щомісяця таким громадянам виплачуватимуть по 240 грн.

Про це йдеться в проекті розпорядження Київської міської державної адміністрації, пише УНІАН.

"Затвердити на 2018 рік розмір щомісячної готівкової виплати окремим категоріям громадян, які мають пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі (крім залізничного та річкового транспорту) - у сумі 240,00 грн", - йдеться в проекті документа.

Нагадаємо, 14 березня цього року уряд визначив соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування для надання можливості монетизації пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Відповідною постановою затвердили соціальну норму кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

"Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до зазначеної пільги, а пільговики одержать можливість витратити гроші на свій розсуд", - зазначили в прес-службі Кабміну.

Ухвалення постанови дозволило органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян із оплати проїзду в готівковій формі.

За даними Мінсоцполітики, на монетизацію пільг в Україні 2018 року буде потрібно близько 20 млрд грн.

Директор Департаменту державної соцдопомоги Мінсоцполітики розповів про монетизацію пільг

Директор Департаменту державної соцдопомоги Мінсоцполітики розповів про монетизацію пільг

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація