У КМДА пообіцяли за три дні відремонтувати тепломережі, однак сама адміністрація залишається без опалення

У КМДА пообіцяли за три дні відремонтувати тепломережі, однак сама адміністрація залишається без опалення

Фото: УНІАН

У адміністрації розповіли, коли усунуть всі ушкодження.

До кінця тижня аварійні бригади поремонтують пошкодження тепломереж та відновлять опалення у близько 400 будинках Києва. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент ТСН.

"Фактично на всі будинки подано теплоносії, але через пошкодження близько 400 будинків залишаються без опалення. Завдання стоїть – протягом трьох діб ліквідувати всі пошкодження та підключити будинки до опалення. І перейти на нормальний режим ремонту ушкоджень – протягом доби з моменту аварії", - заявив Пантелеєв на брифінгу безпосередньо на одному з місць аварії тепломереж.

Чиновник зазначив, що це стосується будинків, які залишились без тепла через прориви та інші ушкодження. Однак є категорія будинків, які залишились без опалення з інших причин.

"Проводиться робота з тими ОСББ, які залишились без опалення через заборгованості.  Ми неодноразово ще два місяці тому говорили, що кожен голова ОСББ має заздалегідь подбати, щоб було опалення. Але є така категорія керівників, які в останній момент згадали, що треба отримати акт готовності, звіритись по розрахунках. Тому залишається ще кілька будинків, які зараз і працюють з Київенерго по цих напрямках", - зазначив заступник голови адміністрації.

Водночас залишається проблема з опаленням адміністративних будівель, зокрема КМДА досі не обігрівається.

"Залишається велика проблема з адміністративними будівлями. Вперше на моїй пам'яті адмінбудівлі стоять без опалення, бо неузгоджена ціна на газ для державних установ. Ми вольовим зусиллям комісії підключили до тепла школи, але навіть КМДА досі без опалення. Звертались і до НКРЄ і до Кабміну, але рішення поки немає", - каже Пантелеєв.

Щодо подачі гарячої води, чиновник наголосив, що в більшості випадків – воду подадуть разом із опаленням протягом поточного тижня.

"Без гарячої води ще близько 600 будинків. Більшість перетинаються з тими, що стоять без опалення через пошкодження, бо причини відсутності ті самі. Протягом трьох днів більшість підключать, але залишиться ще близько 200 будинків, питання яких вирішуватиметься наступного тижня", - повідомив чиновник.

Повʼязані теми:

Наступна публікація