У Кличка готові витратити 90 млн на найдовший пішохідний маршрут у Європі

У Кличка готові витратити 90 млн на найдовший пішохідний маршрут у Європі

Фото: УНІАН

Завершити весь маршрут хочуть у наступному році.

У Києві відкрили нові сходи на Пейзажній алеї, що стали початком масштабного туристичного проекту. На 247 сходинок вже витратили 15 мільйонів гривень, а загалом ідея може обійтися в 90 мільйонів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напівгнилі дерев’яні сходи замінили на бетонні, а далі замахнулись на об'єднання наймальовничіших місць столиці: з Пейзажної алеї можна буде дійти аж до Арки Дружби народів. Це може бути най більший пішохідний маршрут Європи – так вважає мер столиці Віталій Кличко. "Сходи на Пейзажній алеї – це початок найбільшого туристичного пішохідного маршруту Європи. Звідси можна буде дійти до Андріївського узвозу, Контрактової площі, далі до Володимирської гірки і аж до арки Дружби народів", - пояснив градоначальник.

Туристичний проект: у Києві відкрили нові сходи на Пейзажній алеї

Туристичний проект: у Києві відкрили нові сходи на Пейзажній алеї

Існуючим спуском кияни користуються понад тисячу років – сходи вниз ведуть до урочища Гончарі-Кожум’яки. Не минулося без скандалу: у квітні археологи закликали зупинити будівництво, бо екскаватор начебто зрізав культурний шар, який можна було віднести до ХІІ століття. Проте згодом землю таки залили бетоном, а старі сходи замінили новими. Схили довелося укріплювати за допомогою спеціальних стінок і забитих на багато метрів у землю конструкцій.

У підсумку на місці пустиря зробили алею, де є відеоспостереження, безкоштовний Wi-Fi, місця для відпочинку і навіть вбиральня. "Такий сучасний туалет не в кожному ресторані є", - хвалиться Кличко. Проте про пандуси для людей з особливими потребами забули, і це вже викликало хвилю обурення юзерів в Інтернеті. Працівники ж найближчих офісів радіють відкриттю місця, куди можна вийти погуляти під час перерви.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація