У київському супермаркеті поміж продуктів бігають щури: чим небезпечні гризуни

У київському супермаркеті поміж продуктів бігають щури: чим небезпечні гризуни

У київському супермаркеті поміж продуктів бігають щури: чим небезпечні гризуни

Співробітники магазину припускають, що у приміщенні мешкає п'ятеро щурів.

У Києві один із супермаркетів втрапив у скандал через щурів, яких зафільмували журналісти, саме тоді, коли гризуни бігали на полицях із продуктами. Покупці скаржаться, що неодноразово бачили щурів у цьому ж маркеті, а його співробітники зізнаються, що знають про цю проблему, але прогнати щурів не можуть.

Як відреагували на кадри з гризунами інспектори споживчої служби, та чим небезпечні такі "клієнти" - дивіться у сюжеті ТСН. 19:30.

Вже сьогодні до приміщення супермаркету потрапити не можна, там висить оголошення, що його зачинено. Поспілкуватися із адміністраторкою журналістам також не вдалося. Тамтешні працівники кажуть, що наразі вона відсутня на робочому місці. Проте незабаром керівниця все ж з'являється, але одразу ховається.

На вулиці ТСН зустріла інспекцію держпродспоживслужби, котрі саме прийшли на перевірку. Фахівці розповідають: щоб приїхати з перевіркою, достатньо однієї скарги навіть телефоном. Повідомлення про тварин у магазинах, кажуть, не рідкість. Іноді це птахи або щури можливі випадки, коли це були навіть коти. Інспектори пригадують, як декілька років у тій же мережі кіт заліз у цукор, аби сходити до вбиральні.

У столичному супермаркеті зафільмували великих щурів, які стрибали по полицях з хлібом

У столичному супермаркеті зафільмували великих щурів, які стрибали по полицях з хлібом

Водночас, за словами експерта з епідеміології Департаменту охорони здоров'я Києва, доктора медичних наук, Михайла Росада, непрохані клієнти у супермаркетах, особливо щурі, наднебезпечні. Фахівець пояснює, що вони можуть переносити небезпечні недуги, зокрема, чуму і сказ.

Наразі період сезонної міграції щурів, вони саме у пошуках їжі, тому і намагаються знайти тепле місце, зокрема, біжать до крамниць через шпарини. 

Нагадаємо, раніше в одній із крамниць Києва кореспондент ТСН помітив кілька чималих щурів, які бігали між рядами і ногами людей, стрибали на полиці із хлібом та овочами. Сірих гостей навіть вдалося зняти на мобільний. А от працівники маркету відповіли, що про гризунів знають, навіть припускають, що їх живе п'ятеро у крамниці.

Кореспондент ТСН Антон Страшко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація