У київському парку атракціонів покалічився талановитий хлопчик

У київському парку атракціонів покалічився талановитий хлопчик

У київському парку атракціонів покалічився талановитий хлопчик

Дитина до цього випадку мала репутацію найперспективнішого спортсмена свого віку.

У столиці на атракціоні в дитячому ігровому комплексі травмувалася дитина. 11-річний Даниїл Білик дістав ушкодження спини і тепер має довго лікуватися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після перелому дитину госпіталізували до лікарні «Охматдит», де медики попередили, що дитина змушена буде кілька місяців провести в ліжку та цілодобово носити спеціальний корсет, який коштує 8 тисяч гривень. Окрім ушкодження хребців, Даниїл дістав ще набряк головного мозку. Тепер мама Ілона Завадська переживає, що замість спортивної кар’єри на її сина чекає інвалідність. «Ми наймолодші кандидати в майстри спорту зі стендової стрільби в Україні. Гвинтівки важкі, треба стояти – це навантаження на спину. Ми поки цього позбуваємося», - плаче вона.

11-річний хлопчик отримав травму спини після візиту до дитячого ігрового комплексу у Києві

11-річний хлопчик отримав травму спини після візиту до дитячого ігрового комплексу у Києві

Як виявилося, Даниїл далеко не єдина дитина, котра постраждав у цьому ж центрі на Дарниці – там свій 12-й день народження святкував Тимофій і дістав замість подарунка важку травму. Дитина бігала в лабіринті та зачепилася волоссям за гачок, наслідком чого стала велика рана. Хлопця забрала швидка допомога, лікарі наклали на лоба п’ять швів, а представники закладу просили не викликати поліцію – натомість запропонували на місці придбати страховку за 10 гривень, про котру нібито забули повідомити при вході.

Керівництво дитячого парку переконане, що відповідальності за дітей не несе, а лише наглядає за дотриманням правил. Однак поліція тим часом відкрила кримінальне провадження за статтею про службове недбальство. Чиновники ж, які перевіряють атракціони, радять батькам звертати увагу на зовнішній вигляд об’єкта та вимагати квиток. «Або квитанцію про відвідування цього атракціону на випадок, що дитина може отримати травму. Для того, щоб відстояти свої інтереси в суді», - пояснив головний спеціаліст державної служби з питань праці Володимир Шавернєв. Серед інших порад фахівців – вивчення документів, котрі мають бути біля каси. Особливу увагу потрібно звертати на те, чи несуть відповідальність власники атракціону за дитину, і якщо ні, то ліпше взагалі не допускати малечу до таких розваг.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська 

Повʼязані теми:

Наступна публікація