У Київській області внаслідок вибуху загинув робітник, який фасував боєприпаси

Власник подвір’я зберігав на ньому капсулі до нарізної зброї.

У селі Озера Київської області на приватному подвір'ї прогримів вибух, у результаті якої загинув робітник, котрий фасував боєприпаси. Він намагався відкрити ящик із капсулями для спорядження патронів до нарізної зброї.

Про це інформує пресслужба поліції.

Як виявилося, мешканець села легально зберігав у себе на ділянці капсулі для спорядження патронів до нарізної зброї. Але під час фасування боєприпасів прогримів вибух, в результаті якого 50-річний чоловік загинув на місці.

За попередніми даними, найманий робітник намагався відкрити ящик за допомогою шліфувальної кутової машини. Поліція затримала 48-річного власника двору, де сталася трагедія.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 267 Кримінального кодексу України (Порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 12 років.

Працівники поліції вилучили як речові докази шліфмашину, пожежне сміття, зразки капсулів та інші речові докази. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі в припаркованому автомобілі, в якому перебував водій, пролунав вибух. В результаті необережного поводження з боєприпасами загинув 71-річний чоловік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація