У Києві зростуть тарифи на холодну воду в кранах і каналізацію

У Києві зростуть тарифи на холодну воду в кранах і каналізацію

Фото: УНІАН

"Київводоканал" і профільна Нацкомісія досягли згоди в розмірах збільшення.

У Києві відбулося обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ними планується підвищити ціни на водопостачання та водовідведення для киян.

Замість діючого тарифу 16,716 грн/м3 для "Київводоканалу" пропонується встановити тариф на рівні 19,596 грн/м3. Як пояснив генеральний директор підприємства Дмитро Новицький, така міра виправдана та вимушена. "Як підприємство, під час виробництва послуг ми несемо певні витрати, які зростають через причини, які від нас не залежать. Наприклад, це ціни на електроенергію, реагенти, податки тощо", - сказав він.

НКРЕКП дозволила місцевим водоканалам підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення

НКРЕКП дозволила місцевим водоканалам підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення

"Витрати на електроенергію, наприклад, зросли на 16%. Збільшилися і витрати на реагенти: як через їх здорожчання, так і через зростання рівня забрудненості поверхневих джерел водозабору. На підприємстві зараз є дуже актуальною проблема відтоку кадрів – нам критично не вистачає робочих рук. З метою уникнення плинності кадрів та залучення спеціалістів дефіцитних професій ми будемо намагатися піднімати зарплати до рівня ринкових", - мотивувала рішення директор департаменту економіки та фінансів "Київводоканалу" Ірина Кирилюк. Також, за її словами, зросли витрати на земельний податок.

Представник Нацкомісії Антон Усенко підсумував, що тариф пропонується збільшити на 17%. Він назвав це суттєвим зростанням. "Але це зміни, які необхідні для функціонування і розвитку компанії. В тому числі для покриття тих витрат, які зараз має підприємство", - підсумував Усенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація