У Києві зі сварками та сутичками на годину перекрили Житомирську трасу

У Києві зі сварками та сутичками на годину перекрили Житомирську трасу

Фото: ТСН

Жителі околиці міста протестували проти незаконної, на їхню думку, забудови скверу.

У Києві жителі Святошинського району в суботу перекрили Житомирську трасу, бо протестували проти незаконної забудови, яка ведеться неподалік дороги. Місцеві жителі були переконані, що зведення багатоповерхівки на перетині вулиці Львівської та Живописної може нашкодити іншим помешканням поруч, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Восени минулого року активісти виходили боронити тоді ще сквер, навколо якого забудовник звів паркан, але зустріли опір з боку хлопців спортивної статури. Тоді в хід пішли кулаки та димові шашки, будівництво не припинили. Жителі ж твердять, що під землею є плавуни, тож зводити настільки великий об’єкт на такому непевному ґрунті вкрай небезпечно.

Поліція тривалий час не їхала на виклик про перекриття дороги, тож кожні кілька хвилин між водіями та активістами спалахували конфлікти. Правоохоронці прибули тільки через 40 хвилин після виклику, але люди запевнили, що діють у межах закону. Свою акцію кияни назвали попереджувальною та врешті розблокували трасу. Але якщо місцева влада на них не зверне увагу, протестувальники пригрозили перекрити одну з головних трас країни в будній день.

Кореспондент ТСН Маріам Оганнисян

Жителі Святошинського району столиці перекрили трасу через скандал із забудовниками

Жителі Святошинського району столиці перекрили трасу через скандал із забудовниками

Повʼязані теми:

Наступна публікація