У Києві здорожчав проїзд на 53 маршрутах. Повний список

У Києві здорожчав проїзд на 53 маршрутах. Повний список

Фото: УНІАН

Вартість підвищили на одну гривню.

У січні цього року в Києві підвищили вартість проїзду на 1 грн на 53 маршрутах. Залежно від відстані нова ціна становить 5, 6 чи 7 грн.

У комунальній службі перевезень КМДА повідомили, що насьогодні київська міська влада позбавлена законних підстав впливати на тарифи з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які працюють у режимі маршрутного таксі. Про це пише "Укрінформ".

"Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №240 від 25.03.2015 року скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на автомобільному транспорті загального користування, в тому числі які працюють у режимі маршрутного таксі. Тарифи на перевезення пасажирів розраховуються згідно з Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої Міністерством транспорту та зв'язку від 17.11.2009 р. №1175. Відповідно до Методики тариф на перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування міста Києва, які працюють у режимі маршрутного таксі, є вільним, а тому формується кожним перевізником самостійно", -  йдеться у повідомленні.

Відповідно до п. 2.3.4. договорів про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування Києва перевізники зобов'язані лише повідомляти Департамент транспортної інфраструктури про зміну тарифу на проїзд протягом одного робочого дня з дати запровадження нового тарифу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація