У Києві затримали вандала, який пограбував могилу Лесі Українки

У Києві затримали вандала, який пограбував могилу Лесі Українки

Зловмисник здав метал із надгробка на брухт і витратив отримані гроші на алкоголь та наркотики.

У Києві схопили зловмисника, який спаплюжив могилу Лесі Українки на Байковому кладовищі.

Про це повідомили у столичному відділі комунікації поліції.

"Копітка та злагоджена робота поліцейських дала очікуваний результат: підозрюваного затримали біля одного із пунктів прийому металобрухту, куди він ніс свій черговий "скарб", - розповів начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Правоохоронці встановили, що зловмисником є 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя. Зловмисник одразу зізнався у скоєному.

"Було встановлено, що у день злочину він прийшов на Байкове кладовище близько 5 години ранку. А вже там за допомогою викрутки та плоскогубців із передньої та лівої частини пам'ятника зняв дві бронзові "гірлянди", - зазначив начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.

Як з'ясувалося, вандал здав метал із надгробка на металобрухт, а отримані 300 гривень витратив на алкоголь та наркотики. Крім того, під час обшуку приватного будинку його родичів виявили інші речі з цвинтаря: таблички з цінних металів, оздоблення могил із латуні, фрагменти плит та барельєф.

Наразі розпочато кримінальне провадження за наругу над могилою, слідчі перевіряють причетність підозрюваного до аналогічних злочинів на території міста.

На Байковому цвинтарі вандали викрали бронзові елементи з пам’ятника Лесі Українки

На Байковому цвинтарі вандали викрали бронзові елементи з пам’ятника Лесі Українки

Нагадаємо, раніше у Києві в Бабиному Яру невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Олені Телізі. Пізніше повідомлялося, що київська влада планує встановити систему відеонагляду за пам'ятником.

Повʼязані теми:

Наступна публікація