У Києві затримали командира бойовиків терористичної організації "ЛНР": подробиці

У Києві затримали командира бойовиків терористичної організації "ЛНР": подробиці

Фото: СБУ

Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник ремонтував бронетанкову та військову автомобільну техніку терористичних угруповань.

У Києві СБУ затримала учасника незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР". Чоловік брав участь у бойових діях проти сил АТО.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Уродженець міста Стаханов Луганської області у 2014 році приєднався до так званої "народної міліції ЛНР". Ватажки призначили його заступником командира одного з підрозділів бойовиків. Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник виконував завдання із забезпечення ремонту бронетанкової та військової автомобільної техніки терористичних угруповань", — йдеться у повідомленні СБУ.

У відомстві додали, що, прибувши на підконтрольну українській владі територію, фігурант оселився в орендованому помешканні у Києві та влаштувався на роботу в одну із комерційних структур у сфері надання телекомунікаційних послуг, використовуючи фальшиві документи.

Під час слідчих дій за місцем тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили банківські картки, мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його участі у складі незаконних збройних формувань.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ перевіряє інформацію щодо можливого несанкціонованого втручання і використання фігурантом бази даних клієнтів оператора телекомунікаційних послуг. 

Нагадаємо, у Новоайдарському районі Луганщини контррозвідники СБУ затримали бойовика "ЛНР", який перебував у загальнодержавному розшуку за підозрою в участі у терористичній організації. 

Стрілець-снайпер "ЛНР" прийшов до українських військових і добровільно здався у полон

Стрілець-снайпер "ЛНР" прийшов до українських військових і добровільно здався у полон

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація