У Києві затримали чоловіка, який "замінував" школу та намагався підірвати багатоквартирний будинок

Чоловік, згідно з висновком лікарів-психіатрів, має проблеми з психічним здоров’ям.

Поліцейські затримали киянина, який повідомив про нібито замінування школи, а в цей час напустив газу у свою квартиру, відкривши всі конфорки. Про намір здійснити підрив він попередив свою матір.

Про це сьогодні, 20 липня, повідомляє Національна поліція Києва.

"На спецлінію 102 зателефонував невідомий із повідомленням про те, що він нібито заклав вибухівку у будівлі школи на вулиці Семашка. На адресу негайно виїхали слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою", - йдеться у повідомленні.

Під час огляду приміщень та прилеглої до школи території працівники поліції жодних підозрілих предметів чи речовин не виявили.

"Після опитування свідків та очевидців події ми встановили особу абонента, що зробив хибний виклик. Разом із цим, до нас надійшла інформація про те, що після цього дзвінка чоловік вдома відкрив газові конфорки та зачинив вікна, після чого пішов у невідомому напрямку. Він попередив матір про намір підірвати будинок", - розповіли у поліції.

У будинку на вулиці Академіка Доброхотова, де проживає правопорушник, відключили газ та евакуювали мешканців під’їзду.

"Оперативні працівники протягом кількох годин вели пошуки зловмисника, а коли розшукали, затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився місцевий мешканець, 1978 року народження, який, згідно з висновком лікарів-психіатрів, має проблеми з психічним здоров’ям", - повідомили у поліції.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності),  ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 194 (незакінчений замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Слідчі повідомили затриманому про підозру та готують клопотання до суду для ухвалення рішення щодо його примусового лікування. 

Нагадаємо, 16 червня у Дніпровському районі Києва чоловік напустив у квартиру газ та погрожував підірвати будинок. Його затримали. 

Потерпілим від вибуху на Позняках показали перші нові квартири

Потерпілим від вибуху на Позняках показали перші нові квартири

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація